Hlavní obsah

Špindl hlásí vyprodáno. Na souboj Shiffrinové a Vlhové dorazí deset tisíc fanoušků!

Robert NeumannSport.czPrávo

Špindlerův Mlýn hlásí vyprodáno! O Světový pohár v alpském lyžování, který se do Česka vrací po osmi letech, je velký zájem. Hlavní tahák dvoudenního klání - sobotní souboj nejlepší lyžařky světa Američanky Mikaely Shiffrinové se slovenskou kometou Petrou Vlhovou ve slalomu - je vyprodaný. Kolem cílového prostoru se očekává 10 tisíc diváků. Podnik začne pátečním obřím slalomem.

Foto: SPORT INVEST/David Váňa

Ve čtvrtek tribuny ve Svatém Petru ještě zely prázdnotou. O víkendu má sledovat souboje světové elity deset diváků.

Článek

„Bude to skvělá show, přijeďte se podívat," vzkazuje fanouškům Shiffrinová, která do Krkonoš dorazila v pozici celkové vítězky letošní sezony Světového poháru. Získala pochopitelně i globus za svojí královskou disciplínu slalom. A pokud ve Špindlerově Mlýně opanuje obří slalom, zajistí si triumf i v této disciplíně.

Program SP ve Špindlerově Mlýně
pátek 8. března - obří slalom
10.30 - 1. kolo
13.30 - 2. kolo
sobota 9. března - slalom
10.30 - 1. kolo
13.30 - 2. kolo

Na obří slalom ještě pár vstupenek zbývá, na sobotní slalom pořadatelé hlásí vyprodáno. „Zájem o lístky byl obrovský, při závodech bude skvělá atmosféra," těší šéfa organizačního výboru Maxe Gottfrieda.

Auto nechte ve Vrchlabí, prosí pořadatelé
Organizátoři SP ve spolupráci s policií připravili rozsáhlý dopravní projekt, který má zajistit maximální plynulost dopravy. „Důležité je, aby diváci nenechávali příjezd na poslední chvíli a zároveň v maximální možné míře využívali odstavná parkoviště ve Vrchlabí, od kterých budou jezdit shuttle busy. Parkovací kapacita ve Špindlerově Mlýně, zhruba tisícovka míst, bude velmi pravděpodobně vyčerpána v brzkých ranních hodinách," říká šéf organizačního výboru Gottfried.
„Využití organizované dopravy je zásadním prvkem, kterým mohou fanoušci sobě i ostatním zjednodušit život. Veškerá opatření, která jsme pracně dávali dohromady, vezmou za své v momentě, kdy každý jednotlivý divák bude chtít zaparkovat v docházkové vzdálenosti tribun. Pevně věříme, že fanoušci pochopí logická omezení vyplývající z velikosti a polohy Špindlerova Mlýna a nezkazí si zážitek z výjimečné sportovní akce," dodal Gottfried.

Pět Češek

Česko do závodu nasadí pět lyžařek. Oba závody pojedou Martina Dubovská a Gabriela Capová, obřího slalomu se navíc zúčastní Kateřina Pauláthová s Terezou Kmochovou, která se jako neslyšící představí mezi zdravou elitou prakicky přesně po roce - loni v březnu skončila v kombinaci ve švýcarské Krans-Montaně těsně za bodovanou třicítkou. Ve slalomu bude startovat Klára Pospíšilová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mikaela Shiffrinová během tréninku ve Špindlerově Mlýně.

Na svazích nad Špindlerovým Mlýnem bude chybět Ester Ledecká, která se ve Světovém poháru specializuje na rychlostní disciplíny. V době sobotního slalomu se ve Švýcarsku zúčastní Světového poháru na snowboardu, ve kterém usiluje o čtvrtý triumf v paralelních disciplínách v řadě.

Reklama