Hlavní obsah

Peťa, si top! Jak si Vlhová došla pro triumf a pobláznila „slovenský" Špindl

Špindlerův Mlýn

Odpíchla se ze startu a vyrazila do druhého kola. Pod svahem ve Svatém Petru se otřásaly tribuny, tisíce slovenských fanoušků byly v transu. „Peťa, pojď!," hnaly svojí modlu na dálku. Zhruba za minutu a půl se propadly do euforie. Petra Vlhová protnula cíl a u jejího jména se objevila jednička.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vítězná Petra Vlhová ze Slovenska po obřím slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Článek
Fotogalerie

Její oslavná gesta nebrala konce, neutichalo ani hlasité křepčení diváků. Když Vlhová pohlédla směrem k tribunám a zaťala pěst, fanoušci byli u vytržení. Divoce mávali vlajkami, na jedné z nich stál nápis: Peťa, si top!.

Vlhová pobláznila Špindl dvěma fantastickými jízdami v obřím slalomu, které jí přinesly další cenné vítězství ve Světovém poháru. Trumfla i Američanku Shiffrinovou. Už jistá vítězka letošní sezony Světového poháru skončila třetí.

Foto: David Taneček, ČTK

Petra Vlhová ze Slovenska triumfovala v obřím slalomu ve Špindlerově Mlýně.

„Normálně diváky nevnímám, ale tady byli hodně hluční a pořádně křičeli, takže jsem je slyšela před cílem v prvním i ve druhém kole. Snažila jsem se do toho dát ještě víc, zrychlit. Nakonec to vyšlo," radovala se Vlhová, která si se svými příznivci při slavnostním vyhlášení zazpívala slovenskou hymnu. Poté se se stříbrnou Němkou Rebensburgovou a Shiffrinovou zkropily šampaňským.

„Bylo speciální jet ve Špindlu. Česko a Slovensko jsou si blízké, raduju se, že jsem dokázala vyhrát pro tolik lidí. Byli šťastní, a já za ně," podotkla Vlhová, která se ocitla v obležení příznivců i hodinu po závodě, když odcházela z tiskové konference.

Foto: David Taneček, ČTK

Fanoušci slovenské vítězky Petry Vlhové ve Špindlerově Mlýně.

Díky ní se Špindlerův Mlýn proměnil ve slovenské středisko, v ulicích je slyšet převážně slovenština. Teď navíc krkonošským městečkem poteče proudem borovička. V sobotu možná ještě víc. Vlhová se totiž postaví na start slalomu. Zažije Špindlerův Mlýn druhý slovenský triumf?

Reklama

Související témata: