Hlavní obsah

Sprinty ve Falunu ovládli Klaebo a Nilssonová

Falun

Závody v běhu na lyžích ve sprintu volnou technikou na Světovém poháru ve Falunu ovládli Nor Johannes Klaebo a Švédka Stina Nilssonová, vedoucí závodníci disciplíny v seriálu. Michal Novák obsadil 28. místo, Tereza Beranová a Petra Nováková vypadly v kvalifikaci.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Vítězný Nor Johannes Hoseflot Klaebo (vlevo) a Ital Federico Pellegrino v cíli sprintu (ilustrační foto)

Článek

Dvaadvacetiletý mistr světa ve sprintu z letošního šampionátu v Seefeldu Klaebo ve finále dlouho uzavíral šestičlenné startovní pole, přesto dokázal protnout cílovou čáru jako první před krajany Emilem Iversenem a Sindrem Björnestadem Skarem. V této sezoně vyhrál Klaebo sprint už posedmé, čímž vyrovnal vlastní rekord z minulého ročníku.

Stříbrná sprinterka z MS Nilssonová ve finiši odrazila útok norské světové šampionky Maiken Casperenové Fallaové a slavila pátou výhru v sezoně. Třetí doběhla další Švédka a vítězka kvalifikace Maja Dahlqvistová. Do konce seriálu zbývá poslední sprint příští týden v Québecu.

Novák se v této sezoně mezi elitní třicítku sprinterů probojoval počtvrté. V Davosu i Drážďanech obsadil 24. místo, v Drammenu, kde se běželo klasickou technikou, byl 29.

Reklama