Hlavní obsah

Focení s platonickou láskou, výlet za Nadalem a cesta do Bratislavy. Proč se Ledecká bude krotit?

Praha

Zimní sezonu završila Ester Ledecká v březnu svým čtvrtým velkým křišťálovým globem za alpský snowboarding, ale zábava na svazích i mimo ně dvojnásobné olympijské vítězce zdaleka neskončila. A tak během testování materiálu na příští zimu stíhá i řadu zpestření, jako když v pátek v pražské Botanické zahradě zasadila lípu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká zasadila v pražské botanické zahradě strom v rámci projektu Kořeny osobností.

Článek
Fotogalerie

Už jste někdy sázela strom?

Kytky určitě a myslím, že i jednu borovici. Ale lípu velkolistou jsem sázela poprvé.

Co dál jste od konce zimní sezony stihla?

Bylo toho dost. My začali docela brzo s testováním, abych měla už před odjezdem na letní přípravu představu, jaké vybrat lyže, prkna i boty. A stihla jsem i spoustu příjemných a zvláštních akcí, jako třeba společné focení s (francouzským lyžařem) Alexisem Pinturaultem v Courchevelu, což bylo hrozně fajn. A tento týden jsem fotila s Bryanem Adamsem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

@alexispinturault under attack of a passionate fan STR #richardmille 📷 @renaudcorlouer

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka),Dub 3, 2019 v 12:12 PDT

To pro vás musel být zážitek, kanadského zpěváka jste vždy uváděla jako svou platonickou lásku.

Byl to pro mě samozřejmě vrchol, Bryana miluju nejvíc. (úsměv) Byla jsem strašně ráda, že se to podařilo. Bydlela jsem u něj doma v Londýně, což byl nečekaný bonus, fakt senzační. On fotil a bylo to úplně jiné, takové modelkovské, což mi moc nešlo, měla jsem takový výraz, jak se člověk culí, že tam je Bryan. Ale fotky dopadly výborně, hlavně jeho zásluhou. Navíc jsem si prohlídla Londýn, kde jsem předtím nikdy nebyla… Teď jsem ještě dostala pozvání na Roland Garros, kde se možná potkám s Nadalem, na to se také moc těším.

Rafael Nadal je váš idol z tenisového světa?

Já jako malá hrála, teď jsem vzala do ruky raketu i s Tomášem (Bankem) při přípravě na ledovci, abych se na to Roland Garros rozcvičila. (úsměv) K tenisu mám vztah, grandslamy se snažím sledovat a mými idoly byli vždycky Nadal i Federer. Teď máme s Nadalem stejného sponzora, který vyrábí hodinky, tak mi přišla pozvánka do Paříže a já samozřejmě souhlasila.

Jak jako vnučka mistra světa Jana Klapáče prožíváte hokejový šampionát?

Samozřejmě ho sleduju, křičím a fandím. V neděli se jedu podívat na zápas s Rakušany, beru si dědův dres, ale budu se muset krotit, protože ve skyboxu se asi moc nehodí, abych tam řvala. Nebo si na mě budou muset zvyknout. (úsměv)

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká slaví zasloužený triumf

Klasická dovolená v plánu není?

Já odpočívám u sportů, ty mě baví. Někdy se třeba utrhnu a jdu na kickbox. Ani nevím, jak normální dovolená vypadá. Ale s rodinou zase vyrazíme tradičně na Lefkadu, kam se ráda vracím, a můžu tam být měsíc na stejném místě, což je pro mě unikátní. Tam už se budu připravovat na další sezonu.

Těšíte se i na tu dřinu?

Mně se hlavně už teď stýská po závodech. Nastupuje absťák, ale budu ty čtyři měsíce do září muset nějak zvládnout. Tak aspoň budu závodit v jiných oblastech, třeba jestli vyběhnu schody dřív než brácha.

Pořád budete mít dost motivace i na snowboardu, kde jste vyhrála už všechno možné?

Mě baví závodit a vyhrávat. Mám to postavené třeba jako Marcel Hirscher, také pořád vyhrává glóby a motivaci najde. Jsou to i hezké věci, které člověk chce mít doma, a pořád na ně místo mám. Uvidím, jaký bude plán sezony, budu se snažit zajet co nejvíc lyžařských závodů hlavně v rychlostních disciplínách a uvidíme, jak se do toho vejde snowboarding. Přála bych si, aby byli rozumnější a snowboard byl třeba v týdnu a lyže o víkendu, ale zatím mi nechtějí vyjít vstříc. (úsměv)

Reklama

Související témata: