Hlavní obsah

Šlesingr a Davidová jsou biatlonovými mistry republiky na kolech

Praha

Mistry republiky v biatlonu na horských kolech se dnes v jabloneckém areálu Břízky stali Michal Šlesingr a Markéta Davidová. Nejlepší česká biatlonistka minulé sezony obhájila v horkém a dusném počasí loňské vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Markéta Davidová na střelnici

Článek

Šestatřicetiletému Šlesingrovi pomohla k titulu ve sprintu s hromadným startem na 9 km čistá střelba, neminul ani jeden z deseti terčů.

"V tom vedru se závodilo opravdu těžko, což navíc podpořila náročná trať... Pro mě to bylo o to horší, že horské kolo není něco, na co bych se těšil. Prostě splněná povinnost. Jistěji se cítím na kolečkových lyžích," uvedl Šlesingr.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Šlesingr mohl být se svým výkonem spokojen

Potěšila ho především střelba. "Nula se vždy počítá. Ale myslím si, že k vítězství mi hodně pomohla především absence trojnásobného vítěze z předchozích let Ondry Moravce. Moc mu přeji, aby byl rychle zpět," řekl Šlesingr o dlouholetém reprezentačním kolegovi, jenž má potíže s játry. Nestartoval ani Tomáš Krupčík, který doléčuje boreliózu.

Druhý skončil se ztrátou 13 sekund Adam Václavík, bronz získal Michal Krčmář.

Mezi ženami vládla Davidová

V kategorii žen, které absolvovaly 6 kilometrů, se Davidová ujala vedení hned po úvodní bezchybné ležce. Ve stoje pak minula tři terče a dala šanci své pronásledovatelce Veronice Vítkové, jež ale na stojce chybovala dvakrát a skončila s půlminutovým odstupem druhá. Třetí místo obsadila Jessica Jislová.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Markéta Davidová nedala svým soupeřkám šanci

"Stojka mě mrzí, jednalo se o mé chyby," uvedla vítězka lednového sprintu Světového poháru v Anterselvě Davidová.

"Pro mě každopádně byla cennější než vítězství skutečnost, že jsem si po dlouhé době mohla opět vyzkoušet střelbu v plné zátěži. A poznala jsem, že mám před sebou hodně práce," dodala dvaadvacetiletá biatlonistka.

Reklama

Související témata: