Hlavní obsah

Zabystřan si při tréninku v Chile zlomil kyčel

Pro jednadvacetiletého lyžaře Jana Zabystřana skončilo reprezentační soustředění na svazích v Chile zraněním kyčle. Při pádu se srazil s trenérem a dopadl tvrdě na bok. Rentgen po návratu domů odhalil zlomeninu, s níž musí mít nejméně měsíc klidový režim. Původně chtěl Zabystřan zahájit sezonu na Světovém poháru ve finském Levi na konci listopadu.

Foto: Sport.cz

Jan Zabystřan měl na soustředění v Chile těžký pád.

Článek

Zabystřan spadl předposlední den soustředění při tréninku obřího slalomu. Kouč Tomáš Klinský při srážce utrpěl otřes mozku. První rentgen v Chile žádnou zlomeninu v pánvi neodhalil, až další vyšetření zjistila na kyčelní kosti odlomek. Za měsíc lyžař podstoupí další rentgen.

"Pokud se zapouzdří ten úlomek, budu moci začít přidávat zátěž z horní poloviny těla i dolů. Dva týdny bych se pak věnoval kondici a následně bych rád šel na sníh," uvedl na svazovém webu Zabystřan, patnáctý lyžař z kombinace na únorovém mistrovství světa v Aare.

Foto: Sport.cz

Jan Zabystřan na letošním MS v Aare.

Ve Světovém poháru se v minulé sezoně dočkal prvních čtyř bodů právě v kombinaci a po tradičním startu seriálu za tři týdny při obřím slalomu v Söldenu se chtěl zapojit v Levi, kde je na programu slalom.

"Původně jsem měl mít po Chile dva týdny pauzu, tak při optimálním průběhu jen další dva týdny přidám. A pokud opravdu vše půjde dobře, tak se nevzdávám ani myšlenky na první zamýšlený start sezony - slalom SP v Levi. Ale nic nechci zatím předvídat," dodal.

Reklama