Hlavní obsah

Mistryně světa ve snowboardcrossu Samková je nejlepším armádním sportovcem roku 2019

Praha

Nejlepší sportovkyní roku Dukly byla ve středu večer vyhlášena mistryně světa a vítězka Světového poháru ve snowboardingu Eva Samková. „Je to ocenění, kterého si velice vážím, protože obstát v obrovské konkurenci sportovců, kteří reprezentují Česko v barvách Dukly je hodně a za mnou zůstali i světoví a evropští šampióni,“ říkala skromně vítězka. Nechala za sebou prvního českého mistra světa v brokové disciplíně skeet Tomáše Nýdrleho nebo kanoistu Josefa Dostála. V elitní desítce byli hned tři sportovní střelci.

Foto: Vítek Ludvík

Eva Samková s trofejí.

Článek
Fotogalerie

Rolí moderátorů slavnostního večera v Domě armády se ujali David Svoboda, olympijský vítěz v moderním pětiboji, a jeho partnerka z loňského úspěšného StarDance Veronika Lálová. Ti také na pódiu zatančili. Pozdrav největší legendě Dukly, sedmadevadesátileté Daně Zátopkové poslal mohutným potleskem zaplněný sál, v němž jako čestní hosté zasedli i slavný fotograf Jan Saudek nebo kardiochirurg Jan Pirk.

Výměny, tak se jmenuje kalendář Dukly na rok 2020. Známí sportovci Dukly si vyměnili svoje tradiční disciplíny, například David Svoboda skákal padákem a parašutista Jiří Gečnuk si vyzkoušel jízdu na koni. Veslař Ondřej Synek balancoval na snowboardovém prkně, zatímco Ester Ledecká se zvrhla s jeho skifem. Armádní sportovkyně roku snowboardkrosařka Eva Samková si zkusila šerm, zatímco moderní pětibojař Jan Kuf si pochvaloval namalovaný knírek, tradiční závodní image Samkové. Kalendář jako kmotr pokřtil Jan Saudek, který pro Duklu nafotil osm kalendářů.

Ředitel Armádního sportovního centra Jaroslav Priščák poděkoval duklákům za dosažené výsledky a projevil přání, aby zabojovali v olympijských kvalifikacích a do Tokia odjela v české výpravě alespoň třicítka reprezentantů armádního sportu. 786 bodů419

Armádní sportovec roku:
1. Eva Samkovásnowboarding786 bodů
2. Tomáš Nýdrlesportovní střelba566
3. prap. Josef Dostálrychlostní kanoistika544
4. Ester Ledeckásnowboarding419
5. Martina Satkovávodní slalom346
6. Tereza Fišerovávodní slalom304
7. Filip Nepejchalsportovní střelba260
8. David Kosteleckýsportovní střelba218
9. Tomáš Staněkatletika176
10. Michal Novákběžecké lyžování130
Armádní sportovec do 23 let:
1. Michal Novákběžecké lyžování420
Junior:
1. Filip Nepejchalsportovní střelba460
Trenér:
1. Marek Jelíneksnowboarding290
Sportovní kolektiv:
1. Družstvo parašutistů Dukly Prostějov – přesnost přistání. Jiří Gečnuk, nrtm. Miloslav Kříž, nrtm. Bonifác Hájek, prap. Oldřich Šorf, Hynek Tábor719 bodů
Nejlepší hráč Dukly:
Házenkář HC Dukla Praha:Vojtěch Patzel
Volejbalista VK Dukla Liberec:Jakub Veselý
Volejbalistka VK Dukla Liberec:Kateřina Kohoutová
Ragbista Dukly Praha:Tomáš Hopp
Fotbalista FK Dukla Praha:Daniel Tetour

Reklama

Související témata: