Hlavní obsah

Baby boom v ruské reprezentaci. Trenéři doporučili otěhotnět a lyžařky uposlechly

Praha

Ruskou reprezentaci v běhu na lyžích zasáhl baby boom. Čtyři členky týmu se totiž již brzy stanou maminkami. Náhoda? Kdepak! Letos se během sezony nekoná ani mistrovství světa, ani olympijské hry, a tak jim trenérský tým v čele s šéfkou ruského běžeckého lyžování Jelenou Vjalbeovou doporučil, aby otěhotněly.

Foto: Sport.cz

Ruská lyžařka Juljia Bělorukovová na doporučení trenérů otěhotněla.

Článek

Teď je nejlepší čas na miminko. Trenérský tým ruského ženského běžeckého lyžování si po skončení uplynulé sezony zavolal členky reprezentace. Důvod? Těhotenství. Trenéři tehdy svým svěřenkyním doporučili, aby otěhotněly. Letos se během sezony nekoná ani mistrovství světa, ani olympijské hry, a tak je podle nich ideální doba na mateřství.

Čtyři členky vedení poslechly. Již brzy se tak maminkami stanou čtyřiadvacetiletá Julija Bělorukovová, která na olympiádě v Jižní Koreji získala bronz ve sprintu a štafetě, dále čtyřiadvacetiletá Anastasija Sedovová, která má také bronz ze štafety z loňských olympijských her a jejich kolegyně sedmadvacetiletá Elena Usťugovová, známá hlavně pod dívčím jménem Sobolevová a pětadvacetiletá Taťána Alešinová, která se zaměřuje hlavně na sprint.

„Po sezoně jsme se sešli a řekli všem dívkám, že příští rok bude bez vrcholné akce, a tak je nejlepší doba mít dítě,“ potvrdila šéfka ruského běžeckého lyžování a bývalá úspěšná závodnice Jelena Vjalbeová na webu blick.ch. „Jsem ráda, že nás poslechly,“ dodala sedminásobná olympijská medailistka v běhu na lyžích.

To ve Švédsku pro ruské organizované těhotenství v týmu nemají pochopení a kroutí hlavami. Trenérka národního týmu je podle svých slov tímto doporučením dokonce zděšená. „Nikdy bych svým svěřenkyním neradila, kdy mají mít děti. Kultura v Rusku je holt jiná,“ dodala Karin Erssonová.

Reklama

Související témata: