Hlavní obsah

Liberecký SP sdruženářů byl zrušen bez náhrady

Zrušené závody Světového poháru v severské kombinaci, které se měly konat o nadcházejícím víkendu v Liberci, nebudou mít náhradní dějiště ani termín. Původně zástupci Mezinárodní lyžařské federace uvažovali o přesunutí do italského Pragelata, ale také tato možnost padla.

Foto: Ota Mrákota

Ilustrační foto

Článek

Sdruženáři se tak po víkendových závodech v Trondheimu v pondělí vrátí do České republiky a budou se na pokračování sezony připravovat v Harrachově a polských Jakuszycích.

V souvislosti s odvoláním libereckých závodů vyjádřili dnes zástupci české severské kombinace nespokojenost s tím, že domácí svaz (SLČR) žádal při kongresu mezinárodní federace (FIS) o prosincový termín.

"Aktuální podmínky mohou způsobit během sezony odložení nebo zrušení závodů, ale usilovat o prosincový termín je nesmírně riskantní," uvedl v oficiálním prohlášení Radek Cikl, předseda Úseku severské kombinace Svazu lyžařů ČR. "Z minulosti bychom přitom měli být poučeni," připomněl několikeré zrušení prosincových závodů SP na českém území.

Podle Ciklových slov byl termín přijat i přes odmítavé stanovisko rady úseku severské kombinace, který o žádný závod SP v Česku v této sezoně nestál. Kandidaturu iniciovali podle Cikla zástupci úseku skoku Rostislav Jozífek a Leoš Škoda. Jejich aktivitu posvětil výkonný výbor SLČR s tím, že závod bude hostit Harrachov, který letos slaví sto let od vzniku lyžařského klubu ve městě. Závod mu byl také přidělen, později byl ale přesunut do Liberce.

"V Harrachově nemá můstek HS 100 potřebnou certifikaci a velký můstek by závody hodně prodražil. Navíc my jsme nesouhlasili ani s přesunutím do Liberce," konstatoval Cikl.

Reklama