Hlavní obsah

Malysz se musí protrápit až do konce skokanského Turné

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Ačkoliv by raději trénoval a v přípravě hledal ztracenou formu před mistrovstvím světa, bude polský skokan na lyžích Adam Malysz pokračovat z rozhodnutí reprezentačního trenéra Lukasze Kruczeka i v rakouské části Turné čtyř můstků. Vítěz prestižního miniseriálu z roku 2001 se na německých můstcích trápil, na Nový rok v Garmisch-Partenkirchenu dokonce nepostoupil ani do druhého kola.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Adam Malysz

Článek

"Musíme konečně najít stabilní formu a k tomu by samozřejmě bylo nejlepší potrénovat," konstatoval jednatřicetiletý Malysz den po závodě, ve kterém skončil na 37. místě. "Ale nechci proti rozhodnutí trenérů nic namítat, protože oni dělají všechno, aby to zase fungovalo," dodal s tím, že se podřídí a v Innsbrucku a Bischofshofenu nastoupí. Chce pak ale vynechat Světový pohár v letech v Kulmu a místo toho se připravit na domácí závod v Zakopaném.

"Prostě potřebuju trénink. I přes špatný vstup do sezóny zůstávám optimistou," řekl Malysz, jehož maximem v dosavadní sezoně je 14. místo. Čtyřnásobný celkový vítěz SP vyhrál naposledy závod v březnu 2007 v Planici, přesto věří, že dokáže na libereckém mistrovství světa obhájit svůj čtvrtý titul, který získal před dvěma lety v Sapporu na středním můstku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články