Hlavní obsah

Slalomovou exhibici v Moskvě vyhrál Neureuther

MOSKVA

Německý lyžař Felix Neureuther se stal vítězem exhibičního paralelního slalomu pod umělým osvětlením v Moskvě a získal šek na 30 000 dolarů. Závodník, jenž dosud marně čeká na vítězství ve Světovém poháru, porazil ve finále lídra aktuálního pořadí seriálu ve slalomu Jeana-Baptisteho Grangeho.

Článek

Velkolepé show před budovou Lomonosovovy univerzity se zúčastnilo šestnáct pozvaných lyžařů, z nichž každý dostal startovné 10 000 dolarů. Poprvé v historii alpského lyžování závodili k.o. systémem na speciálně vybudované rampě, jež vyrostla do výšky 56 metrů a umožnila vytvořit 150 metrů dlouhou trať. Představení na gigantické stavbě sledovalo zhruba 25 000 lidí včetně ruského předsedy vlády a velkého fanouška lyžování Vladimira Putina.

Závod pod záštitou Mezinárodní lyžařské federace měl sloužit jako promoakce upozorňující na zimní olympijské hry v roce 2014, které uspořádá ruské Soči.

Ve startovním poli nechyběly hvězdy současného lyžování Bode Miller, Aksel Lund Svindal, Didier Cuche či Mario Matt. Závod měl kuriózní rozuzlení, neboť ve finále měli v součtu dvou jízd Neureuther a Grange na setinu stejný čas, takže oproti plánu musela o vítězi rozhodnout dodatečná třetí jízda. V ní triumfoval dvaadvacetiletý syn dvojnásobné olympijské vítězky Rosemarie Mittermaierové a vítěze šesti závodů SP Christiana Neureuthera.

V souboji o třetí místo porazil úřadující vítěz Světového poháru Miller svého krajana Teda Ligetyho.

Stopadesátitunová rampa bude mít v Moskvě ještě využití - 14. února bude sloužit jako tribuna pro závod SP v akrobatických skocích na lyžích a 7. března pro závod snowboardistů ve skokanské disciplíně Big Air.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články