Hlavní obsah

Churavý zvítězil v anketě o nejlepšího sdruženáře sezóny

PRAHA

Pavel Churavý vyhrál první ročník ankety o nejlepšího sdruženáře sezóny, kterou ve středu vyhlásil úsek severské kombinace Svazu lyžařů ČR. V hlasování lyžařských odborníků a novinářů obsadil druhé místo Tomáš Slavík, třetí skončil Miroslav Dvořák. Nejlepším trenérem byl vyhlášen reprezentační kouč Luděk Šablatura, mezi juniory získal nejvíce bodů Lukáš Havránek.

Foto: archiv

Pavel Churavý

Článek

"Vedení úseku severské kombinace je s letošními výkony seniorské reprezentace velice spokojeno. Proto jsme také přišli s anketou, která představuje oficiální a důstojnou tečku za mimořádně vydařenou sezónou," prohlásil v tiskové zprávě úseku jeho předseda Radek Cikl. Největšího úspěchu dosáhl ve Světovém poháru Pavel Churavý, který obsadil konečnou desátou příčku.

Do hlasování se zapojili členové rady úseku severské kombinace SLČR, zástupci klubů, trenéři a závodníci seniorské i juniorské reprezentace, lyžařští experti a novináři. "Nebudu lhát a říkat, že jsem to nečekal," připustil nejlepší český sdruženář současnosti. "Nejvíce mám radost, že mám za sebou bezvadnou sezónu. Ocenění mě samozřejmě těší, jsem za něj rád a beru jej jako odměnu za své letošního výkony ve Světovém poháru," řekl Churavý.

V kategorii trenérů neměl konkurenci kouč reprezentačního týmu mužů Šablatura. "Je to pro mě velká pocta," uvedl. "Taková anketa v našem sportu dosud nebyla a je příjemné být jejím prvním vítězem. Zvláště když přišla po sezóně, kterou hodnotím jako jednu z nejúspěšnějších ve své kariéře," prohlásil kouč.

Anketa o nejlepšího českého sdruženáře uplynulé sezóny:
Senioři: 1. Churavý 126 bodů, 2. Slavík 64, 3. Dvořák 54, 4. Vodseďálek 9, 5. Kutal (všichni Dukla Liberec) 3.
Junioři: 1. Havránek 118, 2. Jančík (oba Dukla Liberec) 69, 3. Matura (LSK Lomnice n. Pop.) 52.
Trenéři: 1. Šablatura (reprezentace ČR) 113, 2. Šmíd (as. trenéra ČR) 53, 3. Šimek (junioři ČR) 53.

Reklama