Hlavní obsah

Šlesingr a Rezlerová vyhráli na MČR i závody s hromadným startem

JABLONEC NAD NISOU

Biatlonisté Michal Šlesingr a Magda Rezlerová si na domácím mistrovství po nedělním sprintu zopakovali triumfy i v pondělních závodech s hromadným startem. Na tratích v Jablonci nad Nisou vyhráli s pohodlným náskokem.

Článek

Domácí jedničku Šlesingra nepřipravily o výhru ani dva nezdary v úplně poslední položce závodu. "Také jsem si chtěl osahat zdejší trestné kolo," řekl šestadvacetiletý závodník z Letohradu spolupracovníkovi ČTK. Přiznal, že myšlenkami už byl možná na soustředění v rakouském Obertilliachu, kam ve středu cestuje. "Měli bychom tam položit základy olympijské formy. Už se těším, bývá tam i moc pěkně a člověka to pozitivně naladí," řekl.

"S Michalem jsem opravdu hodně spokojen, po oba dny podal špičkový výkon," uvedl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář, kterého potěšil druhým místem i Jaroslav Soukup. "Zatím podává vysoký standard. Jeho běžecký projev měl dnes správnou šťávu a energii," dodal.

Reprezentace se nyní rozdělí na několik skupin. Veronika Vítková, Magda Rezlerová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec odcestují společně se svými trenéry Jindřichem Šikolou a Vlastimilem Vávrou na dvoutýdenní přípravu do Obertilliachu. Zdenka Vejnarová zamíří se svým přítelem Lowellem Baileyem do německého Oberhofu a bude se připravovat společně s týmem USA.

Skupina Ondřeje Rybáře - Roman Dostál, Tomáš Holubec, Jaroslav Soukup a Zdeněk Vítek - využije k přípravě slušných sněhových podmínek v Jablonci nad Nisou stejně jako Veronika Zvařičová nebo Barbora Tomešová s trenérem Milanem Janouškem.

Téměř celá reprezentace s výjimkou skupiny v Obertilliachu se sejde v německém Altenbergu při IBU Cupu 9. a 10. ledna. "Chceme tam vyladit formu před Světovým pohárem v Ruhpoldingu (13. a 17. ledna), kde vyvrcholí naše nominační boje o olympijské hry," řekl trenér. Světový pohár v Oberhofu 6. až 10. ledna se tak odehraje bez českých barev.

Mistrovství ČR v biatlonu v Jablonci nad Nisou:
Závod s hromadným startem (na zkrácených tratích):
Muži - 11 km: 1. Šlesingr 32:55,5 min. (2 trestná kola), 2. Soukup -19,6 (4), 3. Vítek -28,2 (2), 4. Dostál -1:32,4 (5), 5. Holubec -2:04,2 (2), 6. Jánov (všichni SKP Jablonec) -3:23,7 (8).
Ženy - 8,5 km: 1. Rezlerová 31:01,9 (5), 2. Vejnarová -24,3 (4), 3. Špácová (všechny SKP Jablonec) -2:19,4 (4).

Reklama