Hlavní obsah

Soupeřka Ledecké ukončila lyžařskou kariéru

Mnichov

Německá lyžařka Viktoria Rebensburgová ukončila ve třiceti letech kariéru. Olympijská vítězka v obřím slalomu z roku 2010 dnes oznámila své překvapivé rozhodnutí na sociálních sítích. Ve videovzkazu jedna z velkých soupeřek Ester Ledecké vysvětlila, že ji k odchodu přiměly zkušenosti z přípravy na nadcházející sezonu, v níž se nedokázala dostat na úroveň, jakou by od sebe očekávala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktoria Rebensburgová na archivním snímku z obřího slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Ve Světovém poháru nasbírala Rebensburgová 19 vítězství a třikrát ovládla celkové hodnocení obřího slalomu (2011, 2012, 2018).

Ve své nejoblíbenější disciplíně navíc na olympijských hrách získala vedle zlata z Vancouveru i bronz o čtyři roky později v Soči. Z mistrovství světa má ve sbírce dvě stříbra z let 2015 a 2019. Velmi dobré výsledky sbírala i v Super-G.

"Po mém zranění z jara a po posledních dvou měsících tréninku na sněhu jsem si uvědomila, že už nikdy nebudu schopná dosáhnout svého absolutního maxima," uvedla Rebensburgová na instagramu s odkazem na únorový pád v super-G den poté, co v Ga-Pa oslavila premiérový triumf před domácím publikem ve sjezdu.

"Se vzpomínkou na poslední závodní víkend v Garmischi a vítězství ve sjezdu je ten pravý čas odejít z jeviště zimních sportů," dodala.

Reklama

Související témata: