Hlavní obsah

V Zakopaném bodovali Sedlák a Hlava, vyhrál domácí Stoch

ZAKOPANÉ

Třetí víkendový závod skokanů na lyžích v Zakopaném vyhrál Polák Kamil Stoch, který se radoval z premiérového vítězství v rámci Světového poháru. O 25. místo se podělili Borek Sedlák a Lukáš Hlava, ostatní Češi byli vyřazeni v 1. kole.

Článek

V Zakopaném se dnes skákalo místo zrušeného prosincového klání v Harrachově. Už první kolo za hustého sněžení vyhrál domácí Stoch, smůlu měl naopak nejzkušenější z Poláků Adam Malysz. Vítěz pátečního závodu po doskoku upadl, okamžitě se sice pokusil postavit, ale bez pomoci nemohl jít a s podezřením na zranění kolena byl převezen do nemocnice.

Do druhého kola tak nastoupilo 29 skokanů včetně Sedláka a Hlavy. Zatímco Hlava si výkonem 116,5 metru mírně polepšil, Sedlák skočil 114,5 metru a oba dosáhli stejné bodové známky. Již v prvním kole skončily naděje Ondřeje Vaculíka (34.), Romana Koudelky (39.) a Jakuba Jandy (43.).

Po nepovedeném prvním skoku si výrazně polepšil dnes sedmý Rakušan Thomas Morgenstern a dál suverénně vede hodnocení seriálu. Za Stochem, který měl na kontě dosud jen prvenství v letní Grand Prix, skončili na stupních vítězů Nor Tom Hilde a Němec Michael Uhrmann.

Reklama