Hlavní obsah

Bronzový z kombinace Zika má druhou medaili z univerziády

ERZURUM

Sjezdař Adam Zika vybojoval v superkombinaci svou druhou medaili na zimní univerziádě v Turecku. Vítěz nedělního superobřího slalomu skončil v kombinaci bronzový a na konto české výpravy přidal celkově pátý kov.

Článek

Zika si v úterním kombinačním slalomu vyjel osmé místo, dnes svou výchozí pozici v super-G vyšperkoval až na stupně vítězů. Na vítězného Švýcara Bernharda Grafa ztratil 69 setin sekundy, druhý skončil Švéd Carl Lind.

Obsazení stupňů vítězů tak bylo podobné jako v superobřím slalomu, jen závodníci na prvním a třetím stupínku si vyměnili místa. "Dnešní trať byla poprvé kvalitně připravená a také nám vyšlo počasí na výtečnou. Už jsme se nepotýkali s obrovskými poryvy větru a se špatnou viditelností jako v minulých dnech. Jelo se mi fantasticky," uvedl Zika.

V kombinačním závodu žen skončila ze tří českých sjezdařek nejlépe desátá Klára Křížová, tři místa za ní byla Andrea Pospíšilová. Biatlonistka Barbora Tomešová doběhla ve stíhacím závodu na 10 km pátá, její kolega z reprezentace Vít Jánov byl čtrnáctý.

Krasobruslař Pavel Kaška skončil desátý. Ve volné jízdě vylepšil svou pozici po krátkém programu o jednu příčku. Vyhrál bývalý juniorský mistr světa Japonec Nobunari Oda.

Již v úterý se mezi nejlepší osmičku snowboardistů probojoval Albert Jelínek v paralelním slalomu, po chybě ve druhé čtvrtfinálové jízdě skončil nakonec osmý.

Jméno svého soupeře pro čtvrtfinále už znají čeští hokejisté, ve čtvrtek večer jim bude Rusko. Mohou mu tak oplatit prohru 1:5 ze základní skupiny.

Reklama