Hlavní obsah

Smíšenou štafetu biatlonistů v USA vyhrálo Německo, Češi nejeli

Smíšená štafeta na Světovém poháru v biatlonu v americkém Presque Isle se stala kořistí Německa. Největší podíl na vítězství měla Magdalena Neunerová, která na druhém úseku získala náskok 52 sekund. Druzí skončili Francouzi, třetí bylo Rusko. České kvarteto na startu nebylo.

Článek

Němečtí biatlonisté si v Americe spravili chuť po nevydařené úvodní smíšené štafetě v prosinci v Pokljuce, kterou tehdy čtyřmi trestnými koly pohřbila Miriam Gössnerová. Z tehdejší sestavy dnes startoval jen Alexander Wolf, spolu s ním a Neunerovou se radovali z triumfu Kathrin Hitzerová a Daniel Böhm.

Čeští biatlonisté na startu nebyli, neboť do zámoří odjela jen minivýprava s jedinou ženou Veronikou Vítkovou. Právě smíšená štafeta bude 3. března první disciplínou mistrovství světa v Chanty Mansijsku na Sibiři a Němci v ní budou obhajovat zlato.

Světový pohár v biatlonu v Presque Isle (USA):
Smíšená štafeta (2x6 km + 2x7,5 km):
1. Německo (Hitzerová, Neunerová, Wolf, Böhm) 1:13:31,6 (0 tr. kol), 2. Francie (Brunetová, Boilleyová, Jay, Boeuf) -27,9 (0), 3. Rusko (Slepcovová, Gusevová, Čerezov, Čudov) -1:01,4 (0), 4. Itálie -1:02,0 (0), 5. Slovinsko -1:23,0 (1), 6. Švédsko -1:57,8 (2).

Reklama