Hlavní obsah

Schmidhoferová má zcela zpřetrhané vazy, návrat do SP je nejistý

Štýrský Hradec

Hrozivý pád z pátečního sjezdu Světového poháru ve Val d'Isere bude mít možná ještě vážnější následky, než se původně čekalo. Prognóza ohledně úplného zotavení ze zranění kolena rakouské lyžařky Nicole Schmidhoferové není úplně optimistická. Podle ošetřujícího lékaře nastalo úplné vykloubení s frakturou levého kolena, což mělo za následek zpřetrhání všech vazů. Zatím není jasné, zda Schmidhoferová bude schopná vrátit se k profesionálnímu sportu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hororový pád Nicole Schmidhoferové ve Val d'IsereVideo: sntv

 
Článek

Sjezdařku nyní čeká série operací. "Nejprve se pokusíme vrátit kosti do optimální formy, stabilizovat kloub a postarat se o první část vazů," řekl šéflékař úrazové kliniky ve Štýrském Hradci. Teprve po částečné regeneraci bude následovat rekonstrukce zbývajících vazivových struktur a po pěti až deseti týdnech přijde artroskopická operace předního a zadního zkříženého vazu.

Soupeřka Ester Ledecké se nevzdává naděje, že se na sjezdovky ještě vrátí. "Za osm, možná za deset měsíců bych chtěla zase lyžovat," řekla při videokonfenenci z nemocniční postele.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články