Hlavní obsah

Koudelka zvládl návrat po zranění skvěle, ale cítil rezervy

ENGELBERG

Skokan na lyžích Roman Koudelka se rychle oklepal z otřesu mozku po hrozivém pádu z Harrachova a vrátil se do špičky. Česká jednička to dokázala sedmým a desátým místem na Světovém poháru v Engelbergu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Skokan na lyžích Roman Koudelka

Článek

"Po tom pádu jsem za tyhle výsledky rád. Jsem rád, že jsem zpět v desítce a doufám, že výkony budou mít stoupající tendenci," řekl Koudelka ČTK. "Fyzicky mě nic nebolelo, krk byl dobrý. Jen ještě v sobotu mě trochu pobolívala hlava, ale v neděli to zmizelo," dodal český skokan.

Koudelka spadl minulý čtvrtek v tréninku v Harrachově, kde mu povolil kolíček držící botu a ošklivě se pomlátil. Naštěstí vyvázl jen s otřesem mozku a už o týden později skákal v Ramsau. V Engelbergu byl o víkendu z Čechů opět nejlepší.

Ze čtyř soutěžních skoků měl podle svých slov ve třech rezervy. V sobotu zpožďoval odraz, v prvním nedělním kole se ve sněžení moc kontroloval. "Hlídal jsem si, abych neudělal na nájezdu chybu a chyběla mi drzost, Byl jsem moc tvrdý za hranou, protože jsem nechtěl nic zkazit, a to bylo špatně," konstatoval.

Ve druhém kole v neděli Koudelka nechal všechny zábrany v šatně a odrazil se k letu dlouhému 133 metrů, čímž se posunul na desáté místo. "To byl hodnotný skok, z toho jsem měl radost a doufám, že dokážu tuhle laťku držet," přál si.

Se soupeři už se o nešťastném pádu z Harrachova nebavil. Nepříjemnost chtěl rychle hodit za hlavu, což se mu povedlo. "A nechci, aby si lidi pamatovali, že to je ten, co spadl, ale aby věděli, že jsem dobře skákal," řekl Koudelka.

Reklama