Hlavní obsah

Bojovnice Ledecká: Cítím se, jako kdyby mě přejel náklaďák

Parafrází slavného citátu Julia Caesara "Veni, vidi, vici" zhodnotila lyžařka Ester Ledecká dnešní superobří slalom v Crans Montaně. Po patnáctém místě v závodu, do kterého ve Švýcarsku nastoupila rozbolavělá den po těžkém pádu ve sjezdu, mohla olympijská šampionka říct, že přišla, viděla a přežila, namísto původního zvítězila.

Foto: Marco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká mohla být se svým výkonem spokojená

Článek

"Veni, vidi, survive," konstatovala Ledecká v rozhovoru zastupující agentury Sport Invest. "Cítím se, jako kdyby mě přejel náklaďák," přiznala poté.

Pětadvacetiletá Ledecká najela v sobotu v rychlosti přes 109 km/h do ochranných sítí. Rozsekla si ret, který jí lékaři sešili v nemocnici v Sionu, a pochroumala si rameno. O samotném karambolu a rozsahu zranění hovořit nechtěla.

Dnes zvažovala do poslední chvíle, jestli superobří slalom pojede. "Rozhodla jsem se pár minut před startem. Ale v hlavě jsem to měla už od včera, celej tým jel jako normálně. Nikdo ani na vteřinu nevypadl z tempa," podotkla.

Méďa mě celou zatejpoval

Hodně práce měl zejména fyzioterapeut Michal Lešák. "Méďa mě celou zatejpoval, abych držela pohromadě. Obličej mi zatejpoval taky, aby mi nepraskly stehy a cestou mi neplandal," popsala Ledecká.

Podle Lešáka měla dvě problematická místa. Prvním byl obličej. "Ještě pár dní se radši budu fotit jen zezadu," napsala Ledecká na sociální síti. Má totiž čtyři stehy na vnitřním rtu, hodně odřenin a výrazný otok.

A kromě toho ji limitovalo i bolestivě naražené pravé rameno. "Bolelo to při každém lehkém otřesu, ale naštěstí se nám povedlo oboje zafixovat," řekl Lešák. "Pohyb dopředu nebyl tak bolestivý, takže sjezdová pozice byla možná a Ester to krásně zvládla," dodal.

Na pondělí si Ledecká naplánovala volný den. Během něj se přesune do Rakouska a ve čtvrtek by měla stát na startu tréninku sjezdu v Ga-Pa. "Těžko soudit, kdy bude úplně v pořádku. Budeme se snažit, aby byla připravená. Je bojovnice, takže si myslím, že Garmisch už je stoprocentně možný," řekl Lešák.

Reklama

Související témata: