Hlavní obsah

Gutová po senzační jízdě slaví, zářila i Vlhová. Ledecké hrozila diskvalifikace

Garmisch-Partenkirchen
Aktualizováno

Lyžařka Lara Gutová Behramiová byla nejrychlejší v pondělním superobřím slalomu Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu. Skvělý výkon předvedla i Slovenka Petra Vlhová, jež bere druhé místo. Češka Ester Ledecká je momentálně na šesté příčce. Její trenér Tomáš Bank však pro ČT Sport uvedl, že Ledecké hrozí diskvalifikace. U oficiálních výsledků ale Ledecká nemá u svého jména poznámku, že by rozhodčí něco řešili. Pokud by pořadí platilo, brala by Ledecká šesté místo v závodech Světového poháru potřetí v sezoně.

Ledecká dojela v super-G v Ga-Pa znovu šestá, slaví Gutová-BehramiováVideo: sntv

 
Článek

Ledecká se postavila na start s číslem 3, nakonec se ale po odstoupení jedné z konkurentek na trať spustila jako druhá. Do závodu ji startér pustil až po chvíli, co přesně se stalo, prozradil trenér české lyžařky Tomáš Bank.

"Nahoře se objevily u Ester problémy s materiálem, řešil se problém s helmou, nevíme, zda nebude diskvalifikovaná," prozradil v rozhovoru pro ČT. Obavy se ale nepotvrdily.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Česká hvězda Ester Ledecká v cíli Super-G Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu.

Následně rozebral, co přesně se stalo. "Asi při pádu v Crans Montaně se jí sloupla malá nálepka, která potvrzuje, že je helma certifikovaná. Nikdo si toho nevšiml a bez té se nesmí jezdit," dodal s tím, že šestý nejrychlejší čas Ledecké vnímá jako slušný. "Výsledek je docela dobrý, ale mysleli jsme výš. Nemohli jsme Ester ani dát report ohledně trati, když jela jako druhá," doplnil.

Jubilejní třicátou výhru v kariéře oslavila v posledním závodu před mistrovstvím světa Lara Gutová-Behramiová. Švýcarka vyhrála čtvrté super-G v řadě a útočila i na celkové vedení v seriálu SP. Petru Vlhovou ale z čela nesesadila, Slovenka totiž zajela životní superobří slalom a díky druhému místu poprvé v této disciplíně vystoupila na stupně vítězů v SP. Třetí skončila Rakušanka Tamara Tipplerová.

Závod byl na dnešek přeložen z neděle, kdy ho znemožnila mlha. Ledecká startovala s trojkou se zatejpovanou levou stranou obličeje, což je dozvuk pádu ze sjezdu v Crans Monatně. Před ní nenastoupila Rakušanka Christine Scheyerová a když se chtěla Ledecká vrhnout na trať, startér ji vrátil a musela chvilku čekat.

Na sjezdovce Kandahar I pak vyšla Ledecké první polovina a patřila k nejrychlejším. V zatočenější pasáži nazvané "Peklo" stejně jako v sobotním super-G přišla o stupně vítězů, za třetím místem zaostala o necelé čtyři desetiny.

Při sjezdu v Crans Montaně najela Ledecká do ochranných sítí v sobotu 23. ledna a skončila v kotrmelcích. Hned druhý den skončila v super-G patnáctá.

Z posledních pěti superobřích slalomů skončila Ledecká šestá už potřetí. Lépe v této disciplíně v SP zajela jen loni v prosinci, kdy vyhrála ve Val d'Isere. Šampionát v Cortině d'Ampezzo začne 8. února superkombinací žen a hned o den později je na pořadu právě super-G.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

SP ve sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu:
Ženy - superobří slalom:
1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:17,37
2. Vlhová (SR) -0,28
3. Tipplerová (Rak.) -0,74
4. Lieová (Nor.) -0,88
5. C. Suterová (Švýc.) -1,11
6. Ledecká (ČR) -1,13
7. Brignoneová (It.) -1,14
8. Worleyová (Fr.) -1,18
9. Marsagliaová -1,24
10. Bassinová (obě It.) -1,43
Průběžné pořadí super-G (po 5 ze 7 závodů):
1. Gutová-Behramiová 445 bodů
2. C. Suterová 250
3. Tipplerová 240
4. Ledecká 236
5. Brignoneová 223
6. Bassinová 188
Průběžné pořadí SP (po 22 z 33 závodů):
1. Vlhová 989
2. Gutová-Behramiová 947
3. Gisinová (Švýc.) 807
4. Bassinová 741
5. Goggiaová (It.) 740
6. Brignoneová 637
...10. Ledecká 453
50. Dubovská (ČR) 85

Reklama

Související témata: