Hlavní obsah

Biatlon v Novém Městě ano, běžecké lyžování ne. Proč?

Praha
Aktualizováno

Světový pohár běžců na lyžích se v Novém Městě na Moravě letos zřejmě neuskuteční. Důvodem jsou zpřísněná hygienická opatření Německa, které od 25. února hostí mistrovství světa v klasickém lyžování. Světový pohár v biatlonu však dostal výjimku.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Běžci na lyžích se v únoru v Česku nepředstaví

Článek

Kvůli tomu, že Německo v pátek zařadilo Českou republiku na seznam rizikových zemí s výskytem nebezpečnější mutace koronaviru, musí každý, kdo byl v této oblasti v posledních deseti dnech před vstupem do Německa, do desetidenní karantény.

Žádnou výjimku účastníci mistrovství světa v klasickém lyžování v Oberstdorfu od německých úřadů nedostali. Nové Město na Moravě však o světový pohár úplně přijít nemusí, mohl by se konat po mistrovství světa, původní termín byl  20.-21. února, nyní organizátoři usilují o termín  20. – 21. března.

SP v biatlonu se v Česku uskuteční podle plánu

Výjimku z povinné karantény dostal světový pohár v biatlonu, který se uskuteční od 1. do 14. března. Závodníci, kteří přijedou z rizikových zemí tak nebudou muset do povinné pětidenní karantény."Mám dobrou zprávu z Česka. Obdrželi jsme výjimku na karanténní opatření, takže závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě budou oba dva," řekl šéf českého biatlonu Jiří Hamza České televizi

Reklama