Hlavní obsah

Italský kouč po konci u Vlhové rovnou k největší soupeřce? Trumfové eso, píší Švýcaři

Bern/Praha

Předčasný konec slavného a mimořádně úspěšného kouče Livia Magoniho v týmu slovenské šampionky Petry Vlhové je ve světě ženského sjezdového lyžování velkou událostí. Dá se očekávat, že o propuštěného trenéra bude velký zájem u konkurence. A dost možná zamíří do služeb Švýcarska.

Foto: Instagram Petry Vlhové

Petra Vlhová vedle kouče Livia Magoniho. Úspěšná spolupráce krátce po životním úspěchu slovenské hvězdy skončila.

Článek

Tamní list Blick nabádá k tomu, že Magoni by mohl být trumfovým esem právě v boji proti čerstvé držitelce velkého křišťálového glóbu zpod Tater.

Deník má za to, že překvapivý konec spolupráce Magoniho s Vlhovovu byl vyústěním hojně propírané trenérovy kontroverzní kritiky směrem k jeho svěřenkyni v italském tisku.

Každopádně švýcarská reprezentace už byla v kontaktu s Magonim loni poté, co rezignoval tehdejší kouč Wendy Holdenerové Werner Zurbuchen.

„Ano, je pravda, že Švýcaři se mnou mluvili. Měli na mě nějaké otázky. Ale šlo spíše o nezávaznou konverzaci. Nemluvili jsme přímo o Wendy," prozradil tehdy Ital.

„Jasně Magoni by byla dobrá volba. Ale neuměla jsem si představit, že by opustil Petru Vlhovou," potvrzovala Holdenerová.

Foto: Instagram Lary Gutové-Behramíové

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová už chtěla získat italského kouče Livia Magoniho dříve.

Jenže nepředstavitelná věc se krátce po životním triumfu slovenské hvězdy stala realitou.

A Holdenerová opět potřebuje nového trenéra, protože se rozešla už před startem SP s koučem Klausem Mayrhoferem. Chemie mezi ní a rakouským expertem, který je ale stále zaměstnancem švýcarské reprezentace, prý nefungovala.

Je tedy možné, že Magoni bude opět volbou číslo jedna. S italským koučem má mimochodem skvělé vztahy šéf švýcarského národního týmu Walter Reusser. Ještě v roli manažera firmy Stöckli slavil s Magonim ve společném týmu zisk velkého křišťálového glóbu Slovinky Tiny Mazeové.

„Máme za sebou skvělou společnou minulost. Slavili jsme veliké úspěchy," pochvaluje si Reusser.

Velký zájem o angažování Magoniho už měla před sezonou podle zákulisních zpráv i Lara Gutová-Behramiová, největší soupeřka Vlhové v tomto ročníku v boji o celkový triumf v SP.

Reklama

Související témata: