Hlavní obsah

Rána pro rakouský tým! Další lyžař je kvůli vážnému zranění mimo hru

Sölden/Praha

Další rána pro rakouský tým. Před nedávnem si při pádu v tréninku obřího slalomu v Söldenu přetrhala vazy lyžařka Lisa Hörhagerová, teď sACi skoro na stejném místě přivodil vážné zranění kolena i její reprezentační kolega Maximilian Lahnsteiner. Pro oba sezona Světového poháru skončila ještě dřív, než začala.

Foto: @SkiAustria_Men, Twitter

Talentovaný lyžař Maximilian Lahnsteiner

Článek

Celkový vítěz Evropského poháru Maximilian Lahnsteiner utrpěl několik dní před úvodním závodem Světového poháru alpských lyžařů v Söldenu vážné zranění kolena a bude mimo hru celou sezonu. Lahnsteiner upadl při tréninku v údolí Schnals.

Pětadvacetiletý Rakušan si přetrhl přední zkřížený vaz v levém kolenu, jak ukázala magnetická rezonance na soukromé klinice v Hochrumu. Podle oznámení rakouského lyžařského svazu se Lahnsteiner brzy podrobí operaci.

Mladý lyžař není v týmu prvním, kdo si přivodil během tréninku zranění, která jej do letošní sezony nepustí. V tomto týdnu si přetrhla přední zkřížený vaz, vnější a vnitřní meniskus a natrhla šlachu čéšky v levém kolenu i Lisa Hörhagerová.

Reklama

Související témata: