Hlavní obsah

Běžkyně Neumannová se po nemoci vrací, muži postaví dvě štafety

PRAHA

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová se poprvé po silvestrovském triumfu v Novém Městě na Moravě objeví v Světovém poháru. Po krátké nemoci, kvůli které vynechala závody v Otepää, absolvuje v sobotu ve Val di Fiemme 15 kilometrů volnou technikou s hromadným startem. Do Itálie odjela početná skupina mužů, kteří v neděli postaví dokonce dvě štafety.

Článek

Neumannová chyběla v Estonsku kvůli nachlazení a krátce užívala antibiotika. "Už je v pořádku a trénuje," řekl ve čtvrtek ČTK manažer reprezentace Květoslav Žalčík z Itálie. Do závodu vedle Neumannové nastoupí také Ivana Janečková a Helena Erbenová.

Volnou třicítku mužů poběží s Lukášem Bauerem, stříbrným medailistou z posledních dvou závodů SP, ještě Jiří Magál, Martin Koukal, Milan Šperl a Aleš Razým. "A postavíme dvě štafety," řekl Žalčík. Elitní kvarteto vybere národní trenér Miroslav Petrásek z pětice Bauer, Koukal, Magál, Šperl a Dušan Kožíšek. Běžec, kterého trenér nezařadí do A-týmu, nastoupí ve štafetě společně s nadějemi Martinem Jakšem, Razýmem a Václavem Kupilíkem.

Závod ve Val di Fiemme je pro Neumannovou předposledním startem před olympijskými hrami v Turínu. Ještě má v plánu kombinaci v Oberstdorfu a pak už se chce přesunout do dějiště her, kde bude mít nejdříve na programu týdenní volnější pobyt. "Začnu relaxací v Sestriere," naplánovala si běžkyně dávno před olympiádou.

Reklama

Související témata: