Hlavní obsah

Vonnová opět na čas dolyžovala, má zlomenou ruku

Vail

Lyžařská hvězda Lindsey Vonnová utrpěla další vážné zranění. Dvaatřicetiletá Američanka si při čtvrtečním tréninku v Coloradu zlomila pažní kost a je po operaci. Královna rychlostních disciplín se přitom chystala na návrat po únorové zlomenině nohy, předtím dlouhé měsíce laborovala s kolenem.

Foto: Sport.cz

Americká šampiónka Vonnová si od lyží znovu odpočine.

Článek

"Bohužel jsem měla včera těžký pád při tréninku v Copper Mountain a vážně si zlomila pažní kost v pravé ruce. Mám za sebou úspěšnou operaci ve Vailu, kde se o mě vzorně starají," napsala Vonnová na svém facebookovém profilu. Po další pauze a rekonvalescenci se hodlá na svahy vrátit. "Alespoň kolena jsou v pořádku, vrátím se, co nejdřív to půjde," slíbila.

Vonnová má zlatou medaili z olympiády ve Vancouveru ve sjezdu, šest medailí z mistrovství světa včetně dvou zlatých a čtyři velké křišťálové glóby pro vítězku Světového poháru. V pohárovém seriálu vyhrála už 76 závodů a od absolutního rekordu Švéda Ingemara Stenmarka ji dělí deset triumfů.

Dohromady získala křišťálových glóbů rekordních dvacet. V minulé sezoně vyhrála hodnocení sjezdu, byť musela kvůli zlomenině v koleni ukončit předčasně sezonu na konci února.

Na další úspěchy chtěla zaútočit 2. prosince v oblíbeném Lake Louise, kde začne sezona specialistkám na rychlostní disciplíny. Kdy se Vonnová bude moci vrátit, není jasné. Vrcholem sezony je mistrovství světa v první polovině února ve Svatém Mořici.

Reklama

Související témata: