Hlavní obsah

Vlčice Samková cení zuby. Má problém s autoritami, žije ve smečce a je hladová po trofejích

Vlci na helmě ji provázeli už zlatou jízdou na olympiádě v Soči, kde nemohla nosit tradiční barvy svého sponzora. Na startu nové snowboardcrossové sezóny motiv šelem Eva Samková spolu se svou kamarádkou ještě více rozpracovala a vlci nechyběli ani na předsezónním natáčení a focení.

Vlčí helma Evy SamkovéVideo: Red Bull media house, Red Bull

 
Článek

Smečka soupeřek bude úřadující olympijskou šampiónku nahánět ve Světovém poháru, který začne čtvrteční kvalifikací v rakouském Montafonu, i na mistrovství světa v březnu ve španělské Sierra Nevadě.

A Samková má nemalé cíle. „Cílem je bedna z mistrovství světa a vyhrát Světový pohár,“ prohlásila třiadvacetiletá snowboardistka. O křišťálový glóbus bojovala minulou zimu do posledního závodu, nakonec skončila druhá, na mistrovství světa byla dosud nejlépe pátá.

Focení ve Stelviu

Proč rodačce z Vrchlabí přirostli k srdci nejvíce vlci? „Slyšela jsem o knížce, kde se člověk vydá mezi vlky, protože na ně útočí celá lidská komunita z města a on chce dokázat, že nejsou tak špatní, jak si všichni myslí,“ vysvětluje Samková, která focení s vlčicí absolvovala při soustředění v italském Stelviu.

 

Poslední dny tréninku před svěťáčkem! Zívačka jak vždycky:) #spokosamciz #honor8nacestach #panko

Fotka zveřejněná uživatelem Ave Ávokmas (@samcizant),Pro 10, 2016 v 10:35 PST

Právě volnost a svobodomyslnost jí na vlcích imponuje. „Občas mě překvapí, že dokážu být i citlivá. Řeknu si, že jsem jen holka, a jsem schopná dvacet minut kopat do věcí. S tím se pojí i to, že mám hodně vlastní hlavu a odmala trochu problém s autoritami,“ připouští.

K vlkům připodobňuje i svůj tým v čele s trenéry Markem Jelínkem a Jakubem Flejšarem. „Jsou to lidi, kteří se mnou dělají ne proto, že by z toho měli bůhvíjaké peníze, ale protože dělají nejlíp to, co umějí. Jsme prostě taková smečka,“ říká.

Program sezóny
SP Montafon (Rak.) – 16. 12. jednotlivci, 17. 12. týmy
SP Solitude (USA) – 21. 1. jednotlivci, 22. 1. týmy
SP Bansko (Bul.) – 4. 2. jednotlivci
SP Feldberg (Něm.) – 11. a 12. 2. jednotlivci
SP Kazaň (Rus.) – 26. 2. jednotlivci
SP La Molina (Šp.) – 5. 3. jednotlivci
MS Sierra Nevada (Šp.) – 12. 3. jednotlivci, 13. 3. týmy
SP Veysonnaz (Švýc.) – 25. 3. jednotlivci, 26. 3. týmy

Reklama

Související témata: