Hlavní obsah

Donaha! Američtí sjezdaři se rozhodli svléknout, aby mohli závodit

Val d'Isere

Američtí sjezdaři přišli s originálním nápadem. Rozhodli se, že budou nazí pózovat pro kalendář, aby si zajistili finance na přípravu a závody. Jedná se o jedenáct závodníků (pět mužů a šest žen), kteří již v létě během přípravy nafotili snímky na sjezdovkách, horských kolech nebo v posilovně.

Foto: Twitter

Přidá se Lindsey Vonnová ke svým kolegům? Obnažit se před objektivem umí, jak ukázala pro magazín Sports Ilustrated.

Článek

Jako první přišel s nápadem Brennan Rubie, jenž patří do amerického C-týmu. Jen členové reprezentačního áčka mají prostředky na sezónu zajištěné, ostatní lyžaři si musejí náklady na cestování a ubytování, které se pohybují mezi 15 000 a 35 000 dolarů (přibližně 388 až 900 tisíc českých korun) na sezónu, hradit z vlastních zdrojů.

Do projektu s názvem "Under the Suit: The Bodies of the Ski Team" se zapojila i Jacqueline Wilesová, jež patří do amerického B-týmu. V kalendáři je zachycena ve skoku, přičemž na sobě má jen helmu, rukavice a lyže.

Pomoci kolegům se rozhodli i elitní reprezentanti jako dvojnásobný olympijský vítěz Ted Ligety či stříbrný olympijský medailista Andrew Weibrecht, přestože sami mají finance na sezonu zajištěné. "Je úžasné, jak se všichni dokázali dát dohromady," komentoval úsilí reprezentačních kolegů Weibrecht.

Reklama

Související témata: