Hlavní obsah

Američan Miller uvažuje o tom, že se ve čtyřiceti vrátí na lyže

Americká hvězda sjezdového lyžování Bode Miller se možná opět vrátí k závodění. Podle reprezentačního trenéra Sashy Rearicka zvažuje, že se opět zapojí do seriálu Světového poháru, avšak až v příští sezóně.

Foto: Nathan Bilow, ČTK/AP

Americký lyžař Bode Miller zvažuje návrat k závodění.

Článek

Pro tento ročník Miller koučovi vzkázal, že změnil plány a v lednu do Evropy trénovat nepoletí. "Poslal mi textovku. Stálo v ní: 'Trenére, v budoucnu se mnou počítej. Vrátím se. Ale teď v lednu to nevypadá dobře'," popsal Rearick agentuře AP.

Zatím ani nemá bohémský Miller na čem jezdit. V prosinci soud zamítl jeho žalobu proti bývalému sponzorovi a výrobci lyží Head. Olympijský vítěz z Vancouveru a čtyřnásobný mistr světa loni ukončil s firmou po téměř deseti letech spolupráci a podepsal dohodu, že se ve Světovém poháru či na mistrovství světa po dva příští roky neobjeví na jiné značce sjezdovek.

S myšlenkami na návrat se nyní proto snažil vymoci na společnosti, aby mu zbytek závazku prominula. Pak by mohl využít vybavení newyorské firmy Bomber, jež jí pomáhal vyvíjet. V příští sezóně, v níž oslaví 40. narozeniny, však už povinné dva roky uplynou.

Kvalifikuje se na olympiádu?

Pokud by se měl opravdu vrátit, Rearick chce, aby začal veterán okamžitě trénovat, i když nemůže závodit. "Musí absolvovat plnou přípravu, to je naprosto nezbytné," řekl.

Miller naposledy závodil loni v únoru, poté si léčil zranění stehenního svalu. Přestože kolují zvěsti o jeho chatrné fyzičce, Rearick je přesvědčen o tom, že na olympiádě v korejském Pchjongčchangu může v únoru 2018 uspět a rozšířit sbírku dosavadních šesti cenných kovů. "Proč ne? Je to přece Bode Miller. Pokud se kvalifikuje, něco tam dokáže," prohlásil.

Reklama