Hlavní obsah

Lyžařská královna Vonnová se vrací do Světového poháru! Sní o závodech s muži

Má doma zlato z olympijských her, dvě z mistrovství světa i čtyři velké křišťálové glóby. Přesto však jeden její sen stále nebyl naplněn. Americká lyžařka Lindsey Vonnová by si chtěla zazávodit s muži.

Foto: Profimedia.cz

Americká lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

S tímhle přáním přišla dvaatřicetiletá kráska již před pár lety. Tehdy jí to však Mezinárodní lyžařská federace nepovolila s tím, že zástupce jednoho pohlaví není oprávněn startovat v závodech toho druhého. Rodačka z Minnesoty se však nevzdává a doufá, že se jí její přání jednou splní.

„Už jsem toho dosáhla hodně, ale zazávodit si s muži? Tenhle sen bych si skutečně chtěla splnit,“ prohlásila na webových stránkách New York Post vítězka šestasedmdesáti závodů ve Světovém poháru. Majitelka šesti medailí z mistrovství světa plánuje ukončit kariéru příští rok po olympijských hrách v Jižní Koreji.

„Všechny bych neporazila"

„Svůj poslední závod bych chtěla odjet proti mužům a několik jich porazit. Samozřejmě, že neporazím všechny. Jsem ale zvědavá, jakou bych proti nim měla šanci, čeho bych byla schopna dosáhnout.“

Královna alpského lyžování nezávodila od loňského února. Při tréninku na návrat po zlomenině nohy a vleklých problémech s kolenem si v listopadu zlomila pravou pažní kost a musela na operaci. Po bezmála roční pauze se ale vrátí do seriálu víkendovými závody v Altenmarktu-Zauchensee. Sjezdařská hvězda by se měla v Rakousku poprvé představit ve čtvrtečním tréninku na sobotní sjezd. V neděli je pak na programu kombinace.

"Byly to těžké tři měsíce s více než 300 hodinami rehabilitací, ale jsem zase schopná jezdit rychle a závodit, takže ta práce stála za to," řekla Američanka televizní stanici Eurosport. "Sice jsem už zmeškala pár závodů, ale doufám, že to dokážu překonat a zaútočím na další trofeje," dodala.

Reklama

Související témata: