Hlavní obsah

“Snowboardová máma” Samková vyrazila s 30 dětmi na svah

Praha

Nejede si jen na svém profesionálním prkně, které ji živí. Snowboardistka Eva Samková vyhrála olympiádu, patří mezi Top závodnice ve svém sportu, přesto se postaví na svah s malými caparty, kteří poprvé zažívají pocit na sněhu, na prkně. Kluka vezme do ruky a chlácholí ho. “Neboj.” Pak se s ním pustí dolů. Třiadvacetiletá “snowboardová máma” předává zkušenosti a věří, že tahle cesta je správná. I když dlouhá.

Eva Samková pomáhá najít nového šampióna

 
Článek

"Cílem našich kempů je vychovávat novou generaci, která bude umět dobře jezdit. Je to běh na dlouhou trať, možná nesplnitelný cíl, ale musíme se o to pokusit a vytěžit maximum. Chceme děti naučit správně a bezpečně jezdit. Když pak třeba desetina bude tvořit novou generaci, je to pro nás úspěch," představuje své cíle rodačka z Vrchlabí, která jako dítě byla nemluvná a hubeňoučká holka. Uběhlo pár let a zná ji sportovní svět.

Už třetím rokem pořádá Samková se svým SBX týmem ČEPS dětské kempy. Letos mají v plánu zrealizovat tři. Ten první o víkendu skončil na Dolní Moravě a organizátoři i účastníci se shodují na tom, že byl hodně povedený.

"Třicet dětí, dvakrát denně trénink, večerní program. Je to únavné, ale zároveň dobíjející. Dětská energie a nadšení jsou nejvíc," je potěšena Samková, která je pro děti jednoduše Evkou, olympijskou šampiónkou, s níž trénují, učí se, pilují a hecují se.

Reklama

Související témata: