Hlavní obsah

Comeback se odkládá! Znovu jsem se učila ovládat prsty a jíst lžičkou, popisuje Vonnová

Praha

Již několikátý návrat na svahy čeká lyžařskou královnu Lindsey Vonnovou. Dvaatřicetiletá Američanka však ten poslední comeback po zlomenině pažní kosti považuje za dosud nejnáročnější.

Foto: Pier Marco Tacca, ČTK/AP

Americká lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

Lindsey Vonnová se na svém facebookovém profilu rozhodla zveřejnit video. V něm ukazuje, co všechno musela zažívat po operaci pravé ruky, jak se učila ovládat prsty, jíst lžičkou, zvedat sklenice vody či psát. Zlomeninu pažní kosti si lyžařská kráska přivodila loni v listopadu při tréninku, když se připravovala na novou sezónu po vleklých zdravotních problémech. A tak návrat na sjezdovky musela opět odložit a začít s další rehabilitací.

„Od operace mé ruky uběhlo devět těžkých týdnů a tři sta hodin rehabilitací. Tvrdá práce se ale vyplatila,“ prohlásila olympijská vítězka ve sjezdu. „Po operaci jsem vůbec nemohla hýbat s prsty, neboť jsem měla poškozené nervy. Každý den jsem pracovala na tom, aby se mi vrátila hybnost. Do teď mám problémy s některými jednoduchými úkony. Třeba s nasazováním rukavic nebo učesáním. Většinu věcí už ale v pohodě zvládnu,“ přiznala dále majitelka čtyř velkých křišťálových glóbů.

„Byla to nejtěžší rekonvalescence v mé kariéře, která naštěstí trvala kratší dobu než ty po zranění kolene. Na kontrole po osmi týdnech se ukázalo, že je kost dobře zahojená a dostala jsem od lékařů svolení, že již mohu trénovat a závodit,“ dodala dvojnásobná mistryně světa.

Vonnová by se měla do kolotoče Světového poháru vrátit již tento víkend v rakouském Altenmarktu-Zauchensee. Ve čtvrtek měl být na programu trénink na sjezd, kvůli nočnímu sněžení byl ale zrušen. A tak si musí lyžařská hvězda na svůj comeback po téměř roční pauze ještě chvíli počkat.

Reklama

Související témata: