Hlavní obsah

Potřebovala jsem to, řekla Samková po dlouhém čekání na triumf

Za hustého sněžení se snowboardcrossařka Eva Samková dočkala první výhry ve Světovém poháru téměř po roce. Olympijská vítězka ze Soči měla stejně jako ostatní závodnice zpočátku problémy se kvůli kalamitě na cestách do střediska Solitude v americkém Utahu vůbec

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Triumf Evy Samkové v SolitudeVideo: sntv

 
Článek

"Jsem ráda, že to takhle dopadlo. Potřebovala jsem to," řekla třiadvacetiletá závodnice po šestém vítězství v SP v kariéře, díky kterému se ujala vedení v seriálu. "Je to skvělý. Sněží jako blázen, ale teď už mi to vůbec nevadí," uvedla pobaveně.

Ráno před závodem ale účastníkům závodu do smíchu úplně nebylo. Projet kaňonem Big Cottonwood na start bylo obtížné. "Dramatické. Mysleli jsme si, že se tam ani nedostaneme. Půjčili jsme si auto od českého kámoše, který pracuje pro Američany, abychom se sem vůbec dostali," popsala Samková.

Na startu byla včas, ale polovina závodníků to nestihla, proto se začalo jezdit až o dvě hodiny později. "Trénink probíhal v pohodě, na to jaké byly podmínky. Ale nebyla jsem si ničím jistá. Bylo to mega pomalý," řekla Samková.

Sněžilo i během závodů. První jízdu zvládla rodačka z Vrchlabí bez problémů, zamrazilo jí ale na startu semifinále. "Špatně jsem se odrazila a ještě do toho asi fouklo. Dala jsem totální placku na prvním skoku a myslela, že zůstanu na dopadu. Naštěstí jsem to odjela a dojela to druhá v klidu," uvedla.

Před finále si řekla, že pojede na riziko, i když trať byla dlouhá a náročná. "Ale už jsem pak nemusela jet další jízdu. Snažila jsem se do toho dát všechno a bylo to super. Naštěstí to všechno vyšlo, JP (servisman Jean Philippe Trottier) skvěle namazal a měla jsem štěstí, že jsem to odjela první a měla jsem klid na všechny odrazy," řekla Samková.

Reklama

Související témata: