Hlavní obsah

Krýzl: Vrchol sezóny si nenechám ujít. Nezastaví ho ani zlomené žebro

Praha

Jsou to drsní chlapi. Mají zlomeniny, ani ty je však neodradí od toho, aby vynechali nadcházející mistrovství světa v alpském lyžování. Po Italovi Innerhoferovi, který chce jet na šampionát se zlomenou nohou, se vrcholu sezóny se zlomeným žebrem hodlá zúčastnit i Kryštof Krýzl.

Foto: archiv K. Krýzla

Kryštof Krýzl

Článek

Třicetiletý český lyžař si minulý víkend v německém Garmisch-Partenkirchenu dojel v obřím slalomu pro body za čtyřiadvacáté místo. Už tehdy ho ale bolela naražená žebra, která si poranil v předchozím závodu v Schladmingu. Přesto však zatnul zuby a postavil se na start.

Po návratu do Prahy si pro jistotu zašel na vyšetření, které odhalilo, že má zlomené žebro. „Tušil jsem, že něco není v pořádku. Budu potřebovat hodně léků proti bolesti na nadcházejícím mistrovství světa,“ napsal Kryštof Krýzl na sociálních sítích, kde zveřejnil rentgenový snímek.

A tak dal svým fanouškům jasně najevo, že se světového šampionátu, který začíná 6. února ve švýcarském Sv. Mořici nehodlá jen tak vzdát. „Šel jsem hned po příjezdu domů na rentgen a ukázalo se, že je to zlomené. Tréninky před Garmischem jsem jel pod prášky proti bolesti, na závod jsem je ale na doporučení vysadil. Na MS to nebude jiné,“ uvedl pro web czech-ski.com.

A nebude jediný, kdo pojede do Švýcarska se zlomeninou. Minulý týden Ital Christof Innerhofer zjistil, že v Kitzbühelu, kde v superobřím slalomu obsadil druhé místo, závodil s vlasovou zlomeninou lýtkové kosti. A tak si na pár dní předepsal léčbu a i on se chce postavit na svah.

Reklama

Související témata: