Hlavní obsah

Mám velkou radost, jásala Samková. Zrodila se jí nová disciplína?

Bansko/Praha

Válí na dlouhých tratích, parádně zvládla i snowboardcrossovou novinku v podobě sprintu. Olympijská vítězka ze Soči Eva Samková dojela ve Světovém poháru v bulharském Bansku druhá, rychlejší byla jen Australanka Belle Brockhoffová.

Foto: Sport.cz

Spokojená Eva Samková po druhém místě v bulharském Bansku.

Článek

Mrzí vás, že jste na Australanku nestačila, nebo převládá radost z vítězství?

Mám velkou radost, mohlo to dopadnout úplně jinak. Všechny jízdy byly hrozně vyrovnané, už kvalifikaci jsem vyhrála o čtyři setiny, na třetí místo jsem měla další tří… A ze semifinále jsem dneska postoupila jen o půl prkna, takže mám radost.

Jak daleko jste byla ve finále od Brockhoffové?

Těžko říct, nebyla jsem úplně daleko, také to mohlo být půl prkna. Ale v těchto podmínkách a na téhle trati, kde mezi klukama rozhodovalo asi deset čísel, to pro mě bylo jako první místo.

Podmínky byly náročné?

Trať byla pomalejší, protože jsme měli zataženo a na finále začalo sněžit. Podmínky se měnily, i náš servisman JP měnil vosky. Oproti tréninkům před třemi dny se dost oteplilo, rozdíl v rychlosti byl znát. Do toho starty, které mi tu kvůli ramenům moc neseděly, a musela jsem bojovat sama se sebou. A když se tady start nepovedl, pak už nebylo kde to dohnat.

S ramenem jste byla v létě na operaci, pořád vás tedy při startu omezuje?

To operované levé je lepší než pravé, co ještě na operaci nebylo. Ale nemám sílu jako třeba v olympijské sezóně, protože jsem po operaci začínala posilovat později. A tady byla po startu taková rovinka, nejelo se hned dolů.

Přivítala byste, kdyby se podobné sprinty objevovaly ve Světovém poháru častěji?

Myslím, že by bylo super, kdyby přibyly navíc. To znamená, že by zůstalo nějakých sedm osm závodů na klasických tratích a sprint se vyvinul jako další disciplína vedle standardního a týmového závodu. Je to zajímavé pro diváky, navíc se dá jezdit ve městě, ale zase bych nerada, aby nahrazoval ty klasické závody.

Ve Světovém poháru vám vedení vzala Brockhoffová, čekáte, že souboj o celkový triumf bude mezi vámi dvěma?

Těžko říct, tenhle závod tolik neukázal. Třeba Lindsey Jacobellisová, která normálně bývá na stupních, tady byla jedenáctá a vůbec jí to nesedělo. Dobře jezdí Chloe Trespeuchová, která tu byla ve finále spolu s dalšíma dvěma Francouzkama, Italka Michaela Moioliová… Ještě brzo odhadovat, něco napoví Feldberg, kde nás teď čekají dva závody.

Vloni jste ve Feldbergu vyhrála, sedí vám to tam?

Těším se, má tam být velká trať, budeme mít info od skikrosařů, i když těm tam teď závody dost komplikuje sněžení. Přeletíme do Čech, dám si den pauzu a pak už jedeme do Feldbergu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články