Hlavní obsah

To je luxus! Vonnová bydlí na šampionátu za stovky tisíc za noc. Norové nechápou

Patří mezi největší hvězdy probíhajícího MS v alpském lyžování a v dějišti šampionátu ve Svatém Mořici si také Američanka Lindsey Vonnová užívá nebývalého luxusu. Dokonce takového, že i někteří slavní kolegové jen nechápavě kroutí hlavami.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Lindsey Vonnová ve Svatém Mořici.

Článek

Americká kráska totiž bydlí v apartmánu v hotelu známého řetězce Kempinski, který stojí ohromujících 10 tisíc eur na noc, tedy přes 270 000 Kč - suma, kterou Čech s průměrnou mzdou stěží vydělá za rok.

Vonnová ubytování pochopitelně neplatí z vlastní kapsy. O vše se stará sponzor z řad výrobců energetických nápojů.

Jansrud se diví

„Red Bull byl tak skvělý, že pro mě, mého přítele, trenéra a fyzioterapeuta pronajal tenhle apartmán. Je to velmi pohodlné a dává nám to velkou výhodu, protože můžeme všichni být co nejblíže u sjezdovky," pochvalovala si 32letá rodačka z Minnesoty v rozhovoru pro norskou televizi TV2.

Právě Norové, kteří bydlí většinou na klasických dvoulůžkových pokojích, nemají pro tak zámožný typ bydlení příliš pochopení.

„Přijde mi to dost divné. Pár lyžařů od Red Bullu bydlí takhle na hotelu. Osobně tomu moc nerozumím. V tom případě nejste součástí reprezentačního kolektivu a nemáte stejný režim s týmovými parťáky," divil se třeba olympijský vítěz Kjetil Jansrud.

„Mně naprosto vyhovuje to, jak bydlíme my. Je to víc než dostačující. Tohle (bydlení Vonnové), není to trochu marnotratné?" pokládala rétorickou otázku Norka Ragnhild Mowinckelová.

Každopádně ani luxus Vonnové zatím ve Švýcarsku moc nepomáhá, úvodní závod v super-G mistryně světa z této disciplíny z roku 2009 na letošním MS nedokončila.

Reklama

Související témata: