Hlavní obsah

Pro Gutovou skončila po zranění na MS sezóna

Pro švýcarskou lyžařku Laru Gutovou skončila kvůli zraněnému levému kolenu předčasně sezóna. Druhá žena průběžného pořadí Světového poháru si v pátek při přípravě na kombinační slalom na mistrovství světa ve Svatém Mořici natrhla přední zkřížený vaz a poškodila meniskus.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Švýcarka Lara Gutová na domácím MS ve Svatém Mořici.

Článek

Představitelé Švýcarského lyžařského svazu oznámili, že o léčbě Gutové se teprve rozhodne. Podle nich není bezpodmínečně nutné, aby se držitelka velkého křišťálového glóbu za vítězství v SP z minulé sezóny podrobila operaci.

Pětadvacetiletá Gutová vstupovala do mistrovství světa jako největší domácí naděje. V úterním superobřím slalomu skončila třetí a stejná pozice jí patřila po sjezdu v páteční kombinaci. Při testování slalomové tratě však Gutová upadla a se zraněným kolenem musela vrtulníkem do nemocnice. Nakonec ji zastoupily krajanky Wendy Holdenerová a Michelle Gisinová, jež obsadily první dvě místa.

Po zranění Gutové se výrazně zvýšily šance Američanky Mikaely Shiffrinové na zisk velkého glóbu. Před třetí Italkou Sofií Goggiaovou má vedoucí žena SP náskok 414 bodů, do konce sezóny zbývá jedenáct závodů.

"Když myslím na zranění Lary, svírá se mi z toho žaludek," reagovala Shiffrinová. "Doufám, že to nebude tak vážné. Přeju jí brzké uzdravení," vzkázala Gutové přes twitter slalomářka, která se zatím připravuje v ústraní. Ve čtvrtek pojede obří slalom a příští sobotu o třetí slalomářské zlato v řadě.

Gutová už si při lyžování jednou přivodila těžký úraz. Na podzim 2009 si při tréninku vykloubila kyčel. Coby devatenáctiletá se podrobila operaci a přišla o olympijskou sezonu.

Reklama