Hlavní obsah

Lyžařskou krásku inspiruje tenisová legenda

Spokojená odjížděla z letošního světového šampionátu v alpském lyžování Lindsey Vonnová. Dvaatřicetiletá Američanka měsíc po návratu na svahy vybojovala bronzovou medaili ve sjezdu a dokázala si tak, že by o stupně vítězů mohla bojovat i příští rok na zimních olympijských hrách v Jižní Koreji.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Lindsey Vonnová ve Svatém Mořici.

Článek

„Jsem nejstarší medailistkou v historii mistrovství světa mezi ženami a jsem na sebe opravdu hrdá,“ prohlásila s úsměvem Lindsey Vonnová na stránkách dailymail.co.uk. „V posledních letech jsem hodně bojovala se zraněními, a to že jsem mohla jet na šampionát a vybojovat bronz, je úžasné,“ rozplývala se dvaatřicetiletá Američanka dál.

Vonnová se před měsícem vrátila na svahy po téměř roční pauze. Nejprve si léčila poraněné koleno, a když konečně začala s tréninkem, zlomila si v listopadu pažní kost na pravé ruce. Po operaci ji čekala rehabilitace, během níž se musela učit hýbat s prsty, neboť měla porušené nervy. „Ta bronzová medaile má pro mě cenu zlaté. Vstoupila jsem do sezóny téměř bez přípravy a bez sebevědomí. Nemůžu být šťastnější. Je to pravděpodobně jedna z mých nejcennějších medailí,“ dodala olympijská vítězka ve sjezdu z Vancouveru.

Skvělé výkony motivují majitelku čtyř velkých křišťálových glóbů do další práce. „Je dobré vědět, že na to stále mám. Když budu zdravá, určitě se budu chtít připravit na zimní olympijské hry v Jižní Koreji. Je to pro mě velká motivace,“ přiznala.

Na mistrovství světa ve Sv. Mořici se Vonnová sešla i s legendárním tenistou Rogerem Federerem a jeho manželkou Mirkou, kteří sem svou kamarádku přijeli povzbudit. „Roger je ze všech nejlepší. Vyhrál v Austrálii a přitom ho mnoho lidí odepisovalo kvůli jeho věku. Je mou velkou inspirací,“ prohlásila vítězka sedmasedmdesáti závodů ve Světovém poháru.

„Roger je skromný člověk. Do každého zápasu dá všechno. Snažím se ho v tom napodobit. Je to poprvé, co se přijel podívat na moje závody. Já už jsem ho viděla na turnajích několikrát. Takže už bylo na čase, potěšilo mě to hodně,“ uzavřela Vonnová.

Reklama

Související témata: