Hlavní obsah

Sdruženáři si na šampionátu v Lahti hodně slibují od sprintu dvojic

Praha

Očekávanou podobu má nominace české reprezentace v severské kombinaci na nadcházející mistrovství světa v klasickém lyžování v Lahti (22. února – 5. března). Trenér Vladimír Šmíd dal důvěru této pětici závodníků: Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout, Tomáš Portyk a Jan Vytrval (všichni Dukla Liberec).

Foto: Ivana Roháčková

Sdruženář Miroslav Dvořák.

Článek

Čeští sdruženáři odcestují do dějiště světového šampionátu pod vedením asistenta trenéra Marka Šablatury v pondělí. Výpravu dále tvoří servisní tým ve složení Miroslav Kopal, Petr Lampa, Vladimír Sedláček a fyzioterapeut Ladislav Vencálek.

Program mistrovství světa v Lahti otevře 24. února individuální závod HS100/10 km, 26. února následuje závod družstev HS100/4x5 km, 1. března je na pořadu druhý individuální závod HS130/10 km a šampionát ukončí sprint dvojic HS130/2x7,5 km.

„Právě v závěrečné disciplíně si hodně slibujeme od našeho nejlepšího páru Miroslav Dvořák, Tomáš Portyk. V tomto ročníku Světového poháru skončili v polovině ledna v italském středisku Val di Fiemme dokonce na druhém místě," upřesňuje Tomáš Slavík, sportovní ředitel Úseku severské kombinace SLČR.

Reklama

Související témata: