Hlavní obsah

To je asi nejhorší běžkař všech dob. Svět se baví, diváci v Lahti žasnou

Lahti

Bizarní úkaz na MS v klasickém lyžování se dostal v Lahti opět do centra pozornosti. Venezuelan Adrian Solano se tentokrát pustil na trať v kvalifikaci na sprintérské trati. O sprintu však nemohla být v jeho podání ani řeč, naopak servíroval vytrvaleckou dřinu plnou krkolomných pádů, nechtěné akrobacie a velmi osobitě pojatého stylu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Venezuelan Adrian Solano měl občas na trati sprintu velké problémy.

Článek
Fotogalerie

Stoupání pro něho byla takřka neřešitelnou záležitostí, sjezdy se pak proměnily v hodně rizikovou činnost zakončenou pády, následným lopotným rozmotáváním lyží a opětovným stavění se na trať.

Dobrou náladu ale 22letý nadšenec, jenž během příletu na chvíli skončil v Paříži v detenčním centru pro uprchlíky, neztrácel. Během svého snažení stíhal i zamávat do kamery.

Nakonec se dostal i do cíle, byť na posledním 156. místě s víc než desetiminutovou ztrátou na nejrychlejšího Rusa Sergeje Usťugova. Výsledek jeho snažení byl ale prakticky stejný jako v případě českých zástupců ve sprintu. Nikdo z nich z kvalifikace nepostoupil.

Na rozdíl od průměrných Čechů se snad nejhoršímu běžkaři všech dob ale dostalo veliké fanouškovské i mediální pozornosti.

Reklama

Související témata: