Hlavní obsah

Smolařka roku. Místo aby zářila, musí s kolenem na další operaci

Vídeň

Zatímco před dvěma lety Anna Veithová zářila na svazích, nyní rakouskou sjezdařku čeká další dlouhá pauza. Dva měsíce po návratu se podrobí znovu operaci kolena. Tentokrát levého, v němž má chronický zánět. Ukončila proto sezonu, v níž nastoupila do devíti závodů a na mistrovství světa v roli obhájkyně tří medailí neuspěla.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Anna Veithová musí na další operaci a na čas opět skončila s lyžováním.

Článek

Sedmadvacetiletá Veithová si poranila v říjnu 2015 při tréninku na úvod sezony pravé koleno. Po operaci přišla o celou sezonu. Na jaře se provdala a po 14 měsících nucené pauzy začala závodit na konci prosince. O měsíc později na Světovém poháru v Cortině vybojovala třetí místo v super-G.

"Operace chronického zánětu patelární šlachy je jediná možnost, jak v budoucnu zase lyžovat bez bolesti. Proto dám na radu lékařů a rozhodla jsem se pro zákrok," uvedla Veithová a dala jasně najevo, že navzdory zdravotním problémům nechce končit s kariérou.

Operaci se dvojnásobná vítězka Světového poháru z let 2014 a 2015 podrobí v úterý. Když byla na vrcholu kariéry, vyhrála v Soči olympijské zlato v super-G a přidala stříbro v obřím slalomu, v té době pod dívčím jménem Fenningerová. Před dvěma lety na MS v Americe vybojovala dva tituly a stříbro. Před pár dny na šampionátu ve Svatém Mořici však super-G nedokončila a v obřím slalomu skončila až dvaadvacátá.

Reklama