Hlavní obsah

Hrdý tatínek Janek slavil stříbro Ledecké koulovačkou

Michal Osoba (Sierra Nevada)Právo

Podél trati pro paralelní slalom v Sierra Nevadě byli k nepřehlédnutí. Výrazné žluté bundy s nápisem All STR (čteno Ester) Team, radostné tlesknutí po každé vítězné jízdě jejich dcery. Maminka Zuzana a táta Janek stejně jako po celou kariéru podporovali svou dceru i při boji o světovou medaili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stříbrná jízda Ester LedeckéVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Zcela soustředěná Ester Ledecká se po každé jízdě zastavila u maminky, rychle prohodily pár slov. „Co jsme si říkaly? To je tajný. Máme taková hesla, to jsou spouštěče. Jsem robot, a když se řekne heslo, tak se nastartuju,“ vtipkovala už jako čerstvá vicemistryně světa v narážce na svou kombinézu ve stylu komiksových akčních hrdinů.

Když měla za sebou finále, s oběma rodiči se objala a políbila. Náznaky dojetí? „To ne, já nejsem moc dojímací typ. Jsem po závodě spíš rozveselená, ani jsem si nevšimla, že by někdo z nich ronil,“ usmívala se Ledecká.

Kde jsou její rodiče, dobře věděla i při slavnostním vyhlášení, které proběhlo přímo v prostoru dojezdu závodu. Nejprve směrem k Ledecké v duchu snowboardových oslav házela sněhové koule maminka, pak se přidal i táta, patřičně hrdý na svou dceru.

Bojí se pechu

„Jsem strašně nafoukanej, jako vždycky a to mě nepřejde,“ spokojeně se usmíval úspěšný zpěvák Janek Ledecký. „Po letech, co s Ester jezdím, nervózní nejsem, protože vždy odevzdá, co má natrénováno. A vím, že natrénováno má fantasticky,“ vyprávěl.

Zároveň si ale dobře uvědomuje, že ve snowboardingu stačí jedno malé zaváhání a i favoritka může končit svou cestu šampionátem hodně brzy. „Vždycky se bojím, aby nepřišel nějaký pech, ve vyřazovacích závodech stačí jedna chyba,“ připomínal a už natěšeně vyhlížel čtvrteční paralelní obří slalom.

Vždyť v něm Ester Ledecká od minulého světového šampionátu před dvěma lety ani jednou neskončila mimo stupně vítězů! „Moc se těším, co si budeme povídat, to je Esterčina zamilovaná disciplína,“ vyprávěl Ledecký, ale dával si pozor, aby nezakřikl útok na zlato. „Já se těším, že bude dobře jezdit, takhle my to říkáme. Ale zasloužila by si to,“ připouští.

Reklama

Související témata: