Hlavní obsah

Dvojnásobná mistryně světa? Když to slyším, zní to hezky, směje se Ledecká

Sierra Nevada
Aktualizováno

Po stříbru zlatá radost! Snowboardistka Ester Ledecká ovládla v Sierra Nevadě svoji parádní disciplínu paralelní obří slalom, když ve finále porazila o 19 setin Švýcarku Patrizii Kummerovou. Po slalomovém zlatu z roku 2015 tak získala druhý světový titul. „Dvojnásobná mistryně světa? Když to slyším, zní to hrozně hezky,“ usmívala se.

Foto: Radek Smekal, ČTK

Snowboardistka Ester Ledecká a její radost ze zlaté medaile.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ester Ledecká ovládla na MS obří slalom

Byla jste si v cíli jistá, že jste Kummerovou porazila?

Nebyla. Zabrzdila jsem, otočila se a čučela na tabuli snad dvě minuty. Vůbec jsem nevěřila, co tam svítilo. V trati jsem udělala chybu a nevěděla, jestli se z toho dokážu ještě dostat.

Co se krátce před cílem stalo?

Netrefila jsme úplně správnou lajnu a zajela do hlubokého sněhu, což mi vzalo rychlost. Fakt jsem to do cíle tlačila silou vůle.

Trať stavěl váš kouč Erich Pramsohler. Byla to nakonec výhoda?

Nemyslím si, postavil trať hezky, všichni to měli stejné. Ale když jsem vyhrála kvalifikaci, nevěděla jsem, jakou dráhu budu vybírat. Trenér doporučoval červenou, bavili jsme se o tom po každé jízdě, ale vybrala jsem modrou.

Je pro vás letošní sezóna výjimečná? Dvě medaile na snowboardu, k tomu start na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování. To nikdo jiný nedokázal…

Pro mě je to obrovská věc, že jsem startovala na obou šampionátech. Odmalička to byl jeden z mých největších snů. Předloni se to nepovedlo, protože to bylo složité na cestování. Teď jsem ráda, že to takhle vyšlo a podařilo se mi to. Jsem na sebe docela pyšná.

I jako abstinentka zlatý úspěch oslavíte?

Vždycky říkám, že největší party pro mě skončila v cíli, to je pro mě největší zážitek. A s týmem si samozřejmě připijeme, já tedy kolou.

Příští čtvrtek máte 22. narozeniny, tak můžete oslavy spojit.

Radši to rozdělíme do víc dnů. Ať je pořád co slavit. (směje se)

Reklama

Související témata: