Hlavní obsah

Hymna? Největší pecka, uznal Ledecký. Jeho Ester roztancovala i maskota

Michal Osoba (Sierra Nevada)Právo

V prostoru cíle se fotila s rodiči, trenérem i celým týmem, pak přicházeli s prosbou o selfie další závodníci i cizí lidé. „Jestli si připadám jako hvězda? Ne,“ culila se Ester Ledecká pár minut po zisku titulu mistryně světa v olympijské disciplíně paralelní obří slalom.

Foto: Radek Smekal, ČTK

Zlatá snowboardistka Ester Ledecká v objetí se svým otcem Jankem.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ester Ledecká ovládla na MS obří slalom

Vyhlášení si užívala plnými doušky. Při hymně se pohupovala do rytmu v ruce s maskotem ve tvaru Slunce, kterého při vyhlášení dostala. „Já netancovala, držela jsem pokerovou tvář. Ale to Sluníčko to nevydrželo a tancovalo, taková pěkná hymna,“ usmívala se Ledecká.

Medaili nespustila z očí

Ostatně i tatínek Janek Ledecký, autor mnoha hitů, se s chutí zaposlouchal. „Když závodí Ester, tak to je ta nejlepší pecka, co se dá zahrát,“ přiznával Ledecký, jenž s manželkou vyrazil na jih Španělska autem.

A nelitoval. „Ani na vteřinu. Samozřejmě oba jsme strašně pyšní na to, jakou máme dceru i syna. Nejen, že jsou báječní lidé, ale ještě mají takové výsledky,“ pochvaloval si.

Jeho dceři se už houpala na krku zlatá medaile ve tvaru vločky, po chvíli ji ale sundala a zapůjčila vítězi mužského závodu Andreasi Prommeggerovi. Rakušan vyhrál i středeční slalom a fotografové chtěli snímek s dvěma zlaty. „Pořád jsem na medaili měla oko a vyhrožovala mu, že jestli vrátí tu druhou, nebo vůbec žádnou, tak je mrtvej,“ smála se čerstvá šampiónka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články