Hlavní obsah

Stříbro, zlato a teď křišťál? Po rychlém úprku ze Sierra Nevady chystá Ledecká další útok

Sierra Nevada

Medailovou euforii musí na čas utlumit, Ester Ledeckou čeká ještě jeden důležitý závod. Pokud ho v sobotu v německém Winterbergu zvládne, ozdobí svojí parádní snowboardovou sezónu ještě jednou velmi ceněnou trofejí – velkým křišťálovým glóbem.

Foto: Albert Gea, Reuters

Takto se Ester Ledecká radovala v Sierra Nevadě. Bude mít důvod k oslavě i ve Winterbergu?

Článek

Na trase Sierra Nevada–Winterberg probíhalo v pátek velké stěhování. Úterní sněhová bouře na mistrovství světa zkomplikovala už tak nahuštěný program závodníků i jejich servisních a trenérských týmů.

Ve čtvrtek si Ledecká dojela v Sierra Nevadě pro zlato v odloženém paralelním obřím slalomu, pátek má na přesun a v sobotu už ji čeká kvalifikace i finále paralelního slalomu ve Winterbergu.

„Letíme do Frankfurtu, tam mě má vyzvednout nějaká dodávka a dovést do Winterbergu. Ani nevím, jestli máme v sobotu kvalifikaci i finále. Máme? Tak to víte víc, než já,“ rozverně vyprávěla novinářům po zisku světového zlata. Její slalomová prkna už vyrazila do Německa s předstihem hned po středečním stříbrném závodě.

Ztrácí 80 bodů

Co je v německém středisku ve hře? Obhajoba celkového vítězství ve Světovém poháru. Ledecká už by si mohla dělat místo na další trofej na poličce, jenže tři závody Světového poháru vynechala kvůli účasti na lyžařském mistrovství světa, a tak teď stíhá vedoucí Rusku Aljonu Zavarzinovou.

Před posledním závodem sezóny je mezi nimi rozdíl osmdesát bodů, což v praxi znamená, že pokud Ledecká vyhraje, nemusí se ohlížet na výsledky svých soupeřek. Teoretickou šanci má i na malý glóbus za slalom.

S koncentrací po životním šampionátu prý nebude mít čerstvá majitelka zlata a stříbra sebemenší problém. „Ty medaile jsou naopak motivátor. Kdybych v Sierra Nevadě skončila nedejbože poslední, asi by mi to moc energie nepřidalo, takhle jí mám dost,“ ujišťovala jednadvacetiletá závodnice.

Celkový stav Světového poháru
1. Aljona Zavarzinová (Rus.)4140
2. Ester Ledecká (ČR)4060
3. Patrizia Kummerová (Švýc.)3840
Pozn.: Za vítězství v závodě se uděluje 1000 bodů, za druhé místo 800, za třetí 600.

Reklama