Hlavní obsah

Hirscher potvrdil nadvládu v obřím slalomu i v Aspenu

Aspen

Rakušan Marcel Hirscher vyhrál ve finále Světového poháru v Aspenu obří slalom a oslavil 45. triumf v kariéře. V předposledním závodu sezony potvrdil svoji nadvládu v disciplíně, v níž vybojoval malý glóbus díky čtyřem vítězstvím a čtyřem druhým místům. Neprosadil se jen v paralelní obdobě obřího slalomu v prosinci v Alta Badii.

Foto: Jean-Christoph Bott, ČTK/AP

Rakušan Marcel Hirscher na trati.

Článek

Hirscher po prvním kole zaostával o setinu za Felixem Neureutherem. Německý lyžař ale cestu za prvním triumfem v sezoně nedotáhl a po druhé jízdě v součtu prohrál s mistrem světa o 53 setin.

Hirscher do Aspenu přijel už jako jistý držitel velkého křišťálového glóbu, který získal pošesté v řadě, a obří slalom ovládl ve třetím závodě za sebou. V neděli zakončí sezonu ve slalomu rovněž s jistotou celkového prvenství.

"Teď už je to všechno mnohem lehčí, protože odpadl tlak. Ale jsem závodník a chci pořád vyhrávat. Nejsem tu, abych tu prožil hezký víkend. Hezký víkend je to tehdy, když jezdím rychle," řekl spokojený vítěz.

Třetí skončil už s více než sekundovým odstupem Francouz Mathieu Faivre. K pódiovému umístění mu pomohl nezdar krajana Alexise Pinturaulta, který po třetím místě po první jízdě druhou nedokončil.

Reklama

Související témata: