Hlavní obsah

Moře slz, smutek, berle. Drsná realita, slovenská hvězda ale věří i v úsměv

Bratislava

Na báječné tažení v předpokládané poslední sezóně kariéry to zatím nevypadá. Dávno před startem zimy při přípravě v Argentině dostaly plány Veroniky Velez-Zuzulové pořádnou trhlinu. V tréninku si elitní slalomářka poškodila křížový vaz v pravém koleni a zatím je více než zřejmé, že ji čeká pauza.

Foto: Radek Malina, Právo

Slovenská lyžařka Veronika Velez-Zuzulová na archivním snímku.

Článek

Netrvalo to příliš dlouho po jejím odletu, než z argentinského střediska Ushuaia přišly negativní zprávy. Pro slovenskou hvězdu to vypadá zapeklitě.

„V podstatě se mi stalo to samé, co před čtyřmi roky. Jen to tentokrát odneslo pravé, a ne levé koleno," citují třiatřicetiletou závodnici slovenská média.

„Spadla jsem a ... Vracím se do Evropy," pokračovala s tím, že ji čeká vyšetření v Rakousku. Teprve pak má být moudřejší ohledně délky pauzy.

Pro hvězdu bílých svahů jde o čtvrté vážnější zranění v kariéře, potřetí se týká vazů v koleni. Co je v tuto chvíli jisté? Start slalomářské sezóny v listopadu se slovenské reprezentantky týkat nebude.

„Je to nemyslitelné?" tvrdí otec a trenér závodnice Timotej Zuzula. V argentinské nemocnici jsou podle něj poněkud omezené technické možnosti, proto rychlý přesun jeho dcery do Evropy. „Takový je život, podotkl k nešťastnému okamžiku v argentinském středisku, kde se tradičně chystá část lyžařského světa tentokrát na sezónu, jejímž vrcholem má být olympiáda v Pchjongčchangu.

Pokud bude muset Velez-Zuzulová na operaci, bude její pauza čtyř až šestiměsíční. Pak by mohla podle sportovního lékaře Pavla Maloviče, jehož cituje web pravda.sk, začít s tréninkem.

Pro zranění kolene vynechala i poslední olympiádu v Soči 2014. „V životě ne vždy jde vše tak, jak bychom chtěli. Momentálně je to bolest a moře slz, ale věřím že brzy přijde úsměv," napsala na sítě k fotografii s berlemi.

Slovenská souputnice Češky Šárky Strachové, která už ukončila kariéru, byla druhou nejlepší slalomářkou SP minulé sezóny a stříbrná v týmové soutěži na MS 2017 ve Sv. Mořici. Po vydařené zimě zvažovala konec kariéry, nakonec ji zlákala olympiáda v Pchjongčchangu. Stihne ji?

Reklama

Související témata: