Hlavní obsah

Triumf se zpožděním. Český lyžař vyhrál pohárový seriál na jižní polokouli

Nejlepší český lyžař Kryštof Krýzl se vrátil z měsíčního pobytu na Novém Zélandu a v Austrálii, kde se připravoval na olympijskou sezónu. Třicetiletý slalomář absolvoval u "protinožců" jedenáct závodů a stal se celkovým vítězem Australsko-novozélandského poháru.

Foto: Sport.cz

Kryštof Krýzl při závodech Australsko-novozélandského poháru

Článek
Fotogalerie

O pohárovém triumfu se Krýzl dozvěděl se zpožděním. Pořadatelé museli totiž vinou počasí zrušit poslední závody a pražský rodák v těch dosavadních nasbíral víc bodů než druhý Andreas Žampa ze Slovenska.

"Jsem spokojený, konkurence byla velmi kvalitní a jezdil jsem rychle. Vyjel jsem si bodově dva nejlepší výsledky oproti celé loňské sezoně, jen jsem nedosáhl na šestku, takže to potřebuju zprůměrovat jedním výsledkem ve slalomu i 'obřáku'. Ale každopádně si polepším," uvedl Krýzl v tiskové zprávě.

Krýzl na jižní polokouli absolvoval 11 závodů. Stal se mezinárodním mistrem Nového Zélandu ve slalomu a třikrát se dostal na stupně vítězů. "Nejlepší výkon jsem podal asi ve druhém 'obřáku' v Austrálii, kde jsem dojel třetí. Na měkkém sněhu jsem měl číslo 32, ale podařil se mi nejlepší čas druhého kola o půl sekundy," zmínil závod, v jehož druhé polovině se posunul z 25. místa na třetí. "Dokázal jsem si, že umím jezdit hodně rychle. Podobně mi vyšlo i druhé kolo posledního 'obřáku', konkurence tam byla 'svěťáková,'" dodal.

Pobyt v Austrálii a na Novém Zélandu byl hodně dlouhý. "Lyžoval jsem co nejvíc i mezi závody, bral jsem to celé tréninkově. Je tam hodně možností, dají se střídat sjezdovky podle potřeby, najdete podmínky i pro volné lyžování, které je pro nás v tomhle období moc důležité," řekl.

O svém dalším programu před úvodem Světového poháru koncem října na ledovci v rakouském Söldenu ještě Krýzl úplně jasno nemá. "Pojedu za týden do Švýcarska do Saas-Fee, pak se uvidí podle podmínek na rakouských ledovcích, doma budu honit kondičku," řekl.

Reklama

Související témata: