Hlavní obsah

Tetování jako odměna. Sdruženář Portyk je na olympijskou sezónu připravený. I přes opařenou nohu

Praha

Příprava se povedla, a tak se Tomáš Portyk odměnil tetováním. Když přijde úspěch na olympijských hrách, přibude na těle jednadvacetiletého sdruženáře další. Místa je prý zatím dost. „Je to pro mě motivace do závodů,“ vysvětluje bývalý juniorský mistr světa, který věří, že naváže na skvělé letní výsledky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sdruženář Tomáš Portyk.

Článek

Léto mu vyšlo fantasticky. Příprava se vydařila, a to se pak odrazilo i na vynikajících výsledcích. Tomáš Portyk v závodech letní Grand Prix dvakrát skončil v nejlepší desítce, s Miroslavem Dvořákem vyhrál sprint dvojic a na konci září potřetí za sebou ovládl domácí šampionát. A to i se zraněním.

„S létem jsem maximálně spokojený, ani jsem od sebe takové výsledky neočekával,“ přiznal na čtvrteční tiskové konferenci jednadvacetiletý sdruženář. „Vše nasvědčuje tomu, že jsem připravený dobře a jen doufám, že to tak bude pokračovat i v zimě,“ přál si. Jedinou malou kaňkou na průběhu přípravy bylo poněkud nešťastné zranění.

Pár dní před domácím mistrovstvím si bývalý juniorský mistr světa opařil nohu. Když si vařil čaj, praskl mu hrnek v ruce a bylo to. „Už je to dobré,“ ujistil. „Naštěstí mě to nějak moc neomezovalo, jen jsem musel jezdit pravidelně na převazy. Můžu se jen zasmát, co všechno se sportovci může stát,“ dodal.

Medaili by mohl urvat s Dvořákem

Když se Tomáši Portykovi daří, odmění se tetováním. A tak na jeho rameni přibylo další. „Je to pro mě motivace do dalších závodů. Tentokrát jsem si nechal vytetovat Rockyho Balbou, srdce šampióna. Myslím, že mě to vystihuje,“ vysvětloval. „Když budou další úspěchy, přibudou i tetování. Místa je zatím dost,“ líčil se smíchem.

Vynikajícího výsledku dosáhl talentovaný závodník na Grand Prix i v závodě dvojic s Miroslavem Dvořákem, který ovládli před favorizovanými Němci. „Jen je škoda, že se sprint dvojic nejede i na olympijských hrách,“ zalitoval. „Ve Světovém poháru ho ale pojedeme asi třikrát nebo čtyřikrát, tak snad výsledky přijdou tam. Je to závod, kde můžeme urvat medaili.“

Než však odstartuje Světový pohár v severské kombinaci, bude ještě Portyk ladit formu na několika soustředěních. „Teď se chystám na skokanský kemp do německého Klingenthalu, pak na běžky do Oberhofu. Po dalším soustředění v Oberstdorfu zamíříme do Skandinávie, kde bychom měli trénovat i s finskou reprezentací. To už bude taková finální příprava před první závodem ve finském Kuusamu,“ prozradil svůj program Portyk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články