Hlavní obsah

Lyžařská kráska si brousí zuby na další rekord. Překoná i legendu?

Praha

Ty největší cíle si dává před nadcházející sezónou americká hvězda, Lindsey Vonnová. Třiatřicetiletá lyžařka chce do své bohaté sbírky přidat zlatou medaili z olympijských her a v plánu má i překonání rekordu v počtu vítězství ve Světovém poháru. „Ještě nejsem připravená s lyžováním skončit,“ říká dvojnásobná mistryně světa.

Foto: Profimedia.cz

Lindsey Vonnová.

Článek

Loňskou sezónu Lindsey Vonnové poznamenala zranění. Na svahy se měla vrátit po zlomenině nohy, avšak v listopadu si při tréninku zlomila pažní kost a musela na operaci. Necítila prsty, učila se je znovu ovládat. Jakmile se zotavila, ihned začala s tréninkem, aby stihla letošní světový šampionát.

V lednu se postavila poprvé na svahy a hned druhý závod Světového poháru, ve kterém se představila, vyhrála. V únoru pak vybojovala na mistrovství světa bronz ve sjezdu. „Během zranění jsem si uvědomila, že ještě nejsem připravená skončit.“ přiznala pro CNN Vonnová. Letos ji zdraví naštěstí drží, a tak není divu, že si před nadcházející sezónou dává vysoké cíle.

„Soustředím se na to, abych uspěla na olympijských hrách a chci zase vítězit ve Světovém poháru,“ prohlásila dál. Lindsey Vonnová se na olympiádu podívá po osmi letech, v roce 2010 ve Vancouveru ovládla sjezd, o čtyři roky později však kvůli zranění kolene do Soči nemohla odcestovat. „Po olympiádě se budu soustředit na Stenmarkův rekord,“ prozradila své další plány.

Vítězka čtyř velkých křišťálových glóbů před dvěma roky překonala ženský rekord v počtu vítězství ve Světovém poháru, když triumfovala po třiašedesáté. Nyní jich už má na svém kontě sedmasedmdesát a brousí si zuby na další, chce překonat i legendárního Švéda Ingemara Stenmarka, který zvítězil šestaosmdesátkrát. „Větší stres jsem cítila, když jsem měla překonat rekord Annemarie Moserové-Pröllové. Nyní jsem rekordmankou a setřásla jsem ze sebe velký tlak. Když zůstanu zdravá, můžu toho dosáhnout,“ uzavřela americká sjezdařka.

 

The sounds you make on the last rep 🙈 #dragonfly #cantstop #UnlikeAny @sportsrehabconsulting

Příspěvek sdílený L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn),Říj 13, 2017 v 9:26 PDT

Reklama

Související témata: